VE 1145 BELEDİYE KAPANDI!..

••1 dk okuma
VE 1145 BELEDİYE KAPANDI!..

Hızlı Özet

“Anayasa Mahkemesi, CHP'nin belediyeler yasasi ile ilgili iptal basvurusunu reddetti. Kararla 1145 belediyenin kapanmasi kesinlesti.”

Anayasa Mahkemesi, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören 5747 sayılı Yasa'nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP tarafından açılan davayı sonuçlandırdı.

Mahkeme, 5747 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un Geçici 1. maddesinin iptal isteminin kabulüne, diğer hükümlerinin iptal isteminin reddine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin belediyeler yasası ile ilgili iptal başvurusunu reddetti. Kararla 1145 belediyenin kapanması kesinleşti.

Bu haber 5132 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR