Gündem
  • 28.4.2007 20:03

VE AK PARTİ GÜL'LE DEVAM KARARI ALDI

HABERVİTRİNİ/ÖZEL Ankara'da Abdullah Gül'ün adaylıktan çekilip erken seçim kararı alacağı yönündeki iddialar boş çıktı.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda toplantı üstüne toplantı yapan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine aynen uyulması yönünde karar aldı.

Alınan bu karara göre Abdullah Gül adaylıktan çekilmeyecek. Cumhurbaşkanlığı süreci normal yollarla sürdürülecek.

Bu arada Anayasa Mahkemesi'nden gelecek karar beklenecek. Anayasa Mahkemesi'nin Çarşamba gününe kadar bir karar vermemesi durumunda, Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda AK Parti tam kadro olarak bulunacakl.

Mahkemenin 367 sayısıyla ilgili olumsuz bir karar vermesi durumunda erken seçimin kaçınılmaz olacağına dikkat çeken AK Parti kurmayları, "Şimdi böyle bir karar almaya gerek yok. Mahkemeden karar gelirse zaten seçimler öne alınacak. Biz normal prosedürleri uygulayalım" dediler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinden itibaren, bazı bakanlarla yaptığı görüşmenin ardından, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile bir araya geldi. Başbaşa yapıldığı öğrenilen bu görüşme kulisleri hareketlendirdi.


      Erdoğan, çok sayıda kabine üyesiyle yaptığı uzun süren görüşmenin ardından Gönül ile bir araya geldi. Başbakanlık Konutu'nda başbaşa yapıldığı öğrenilen bu görüşme, Gönül'ün, Milli Savunma Bakanı sıfatıyla, kabinenin "Genelkurmay Başkanlığı ile en yakın istişarede bulunan üyesi" olması açısından dikkatle izlendi.
      
            
      Dinçer ile de görüştü

      Erdoğan, Resmi Konut'ta Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile de kısa bir değerlendirme yaptı. Erdoğan, bakanların ayrılmasının ardından, konutta AKP genel başkan yardımcıları ile Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını değerlendirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER