Gündem
  • 29.10.2020 22:04

Ve Bayraktar dünyanın en gelişmiş uçak motorunu yaptı

Türkiye'nin beklediği haberi duyurdu: Prototip değil, dünyanın en iyisi...

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı Twitter'dan, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ'nin (TEI) geliştirdiği milli tasarım, yerli üretim uçak motoru ile ilgili paylaşımda bulundu. Paylaşımında yerli motorun çalışır haldeki test görüntülerine de yer veren Bayraktar, 'TUSAŞ Motor Sanayii AŞ'nin (TEI) geliştirdiği milli tasarım, yerli üretim uçak motoru. Dünyada bu sınıfta açık ara en yüksek performans değerlerine sahip uçak motoru. Nasıl derseniz; Test ettik, kıyasladık... AKINCI ve Bayraktar TB3'e güç verecek! Atı alan...' ifadelerini kullandı.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, TEI'nin geliştirdiği milli tasarım, yerli üretim uçak motorunun Akıncı TİHA ve Bayraktar TB3'e güç vereceğini bildirdi.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabı Twitter'dan TEI'nin geliştirdiği milli tasarım, yerli üretim uçak motoruna ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Bayraktar paylaşımında, TEI'nin geliştirdiği milli tasarım uçak motorunun dünyada kendi sınıfında açık ara en yüksek performans değerlerine sahip uçak motoru olduğu belirterek, söz konusu motorların Akıncı TİHA ve Bayraktar TB3'e güç vereceğini bildirdi.

"PROTOTİP DEĞİL, SERİ ÜRETİM"

Selçuk Bayraktar paylaşımında ayrıca şu ifadelere de yer verdi:

"Test görüntüleri bir ay öncesine ait. Denenen motor da prototip değil, seri üretim motoru..."
 

Güncellenme Tarihi : 30.10.2020 21:42

İLGİLİ HABERLER