Spor
  • 31.5.2006 17:04

VE FATİH TEKKE KONUŞTU...

GÖKMEN ŞAHİN
TRABZON (İHA) - Trabzonspor takım kaptanı Fatih Tekke, Fenerbahçe Kulübü'nden menajerler aracılığıyla teklif aldığını ancak kimseyle bir görüşmede bulunmadığını belirterek, kulübünün izni olmadan hiçbir takıma imza atmasının söz konusu olmadığını söyledi.
Trabzonspor takım kaptanı Fatih Tekke, Lig TV'ye verdiği röportajda Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili soruları cevapladı. Almanya'dan gece geldiğini belirten Fatih Tekke, Fenerbahçe Kulübü'nden menajerler aracılığıyla kendisine teklif geldiğini ancak herhangi bir görüşmelerinin olmadığını kaydederek, Trabzonspor camiasını üzecek harekette bulunmayacağını ifade etti. Trabzonspor'un menfaatlerini her zaman koruduğunu dile getiren Fatih, "Ben Trabzonspor'un kaptanıyım ve kulübümle 1 yıl daha sözleşmem bulunuyor. Fakat, Trabzonspor'dan Avrupa'ya gitmek istediğimi daha önce de söyledim. Yurt dışına gidersem, Trabzonspor ve Türk futbolunu Avrupa'da temsil etmiş olacağım. Yapacağım her hareket, ne olursa olsun Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda olacaktır. Kimse benim Trabzonsporluluğumu, Trabzonluluğumu tartışmasın. Ben orada doğdum, orada öleceğim. Fakat profesyonel olarak düşüncem de budur. Düşüncelerime de saygı duyulsun'' dedi.
Kendisine yurt içinden ve yurt dışından teklifler geldiğini ancak kimseyle görüşmediğini vurgulayan Fatih, hiçbir takıma imza atmadığını belirterek, "Trabzonspor Kulübü'nün izni olmadan hiçbir yere imza atmam söz konusu olamaz. Real Madrid dahi olsa asla yapmam. Fatih Tekke böyle bir şey yapmaz. Ben Trabzonspor için her şeyi yapan biriyim'' diye konuştu.
Trabzonspor'un bir parçası olduğunu ancak kendisinin de bir misyonu, hedefi ve Avrupa'da futbol oynama düşüncesi olduğunu kaydeden Fatih Tekke, şunları söyledi:
"29 yaşına gelen bir futbolcunun yapabileceği en iyi şey bundan sonra Trabzonspor'a para kazandırmaktır. Yaşım 29 ve hedeflerime ulaşmak için son şansım bu. Ama sözleşmesi olan bir futbolcunun kulübünün izni olmadan herhangi bir kulübe transfer olması da mümkün değil''
Fatih Tekke, "Kulüp Başkanı Nuri Albayrak'ın 'Seni Fenerbahçe'ye veriyoruz' demesi durumunda cevabın ne olur?" şeklindeki soruya ise, "Oturup konuşuruz. Profesyonelce yapılması gereken neyse Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda o şekilde hareket ederiz. Ben olayın maddi boyutunda değilim. Türkiye'den uzaklaşmak istiyorum'' şeklinde cevap verdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER