Spor
  • 8.10.2008 17:09

VE KRAL KARARINI VERDİ!...

Galatasaray'ın eski yıldız futbolcusu Hakan Şükür, bundan sonraki futbol yaşantısını futbolun Türkiye ve Avrupa'daki kadar iyi olmayan ama müthiş bir gelişme gösteren Arap Emirlikleri'ndeki bir ekipte sürdüreceğini söyledi.
CeBIT Bilişim Eurasia fuarında Or.Bim'in Lenova standını gezen Hükün Şükür, yeni üretilen bilgisayarlar hakkında bilgi aldı. Or.Bim'in ürettiği göz tanıma fonksiyonlu bilgisayarları inceleyen Şükür, "Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Buraya yeni geliştirilen bilgisayanları incelemeye geldim. Teknolojiyi yakından takip etmeye çalışıyorum" dedi.
Fuarda bundan sonraki futbol yaşamı konusundaki soruları cevaplandıran Hakan Şükür, Galatasaray defterinin artık kapandığını tekrarlayarak, "Birçok kulüpten teklif alıyorum. Tekliflerin yanında bir de ailemi düşünmek zorundayım. Sessiz kaldığım dönemlerde düşünmem için çok zaman oldu. Artık bir takımda oynama kararı aldım" dedi.
Uzun süredir medya önünde bulunmayan ve sessiz kalan Hakan Şükür, suskun kaldığı günlerde ailesiyle ilgilendiğini ifade ederek, "Uzun bir süredir medya önüne çıkmadım. Sessiz kalmayı tercih ettim. Ben futbolun içindeyken de sessiz kalmayı istiyordum ama, artık bir şeylerin netleşmesi gerekiyordu. Oynayıp oynamayacağıma karar vereceğim son dönemdeyim. Bu sessiz kaldığım süre içerisinde annemin bir rahatsızlığı vardı. Onunla ilgilendim. Ayrıca bu süre içerisinde çocuklarımlada ilgilenme fırsatı buldum" diye konuştu
Türkiye ve Avrupa Ligi dışında Arap Emirlikleri'nden bir ekipte forma giyebileceğini dile getiren Hakan Şükür, "İçimde hala oynama kıpırtısı var. Futbolun Türkiye ve Avrupa'daki takımlar kadar iyi olmadığı ama müthiş bir gelişme gösteren Arap Emirlikleri'ndeki bir ekipte oynamaya karar verdim. Bunun için çalışmalar yaptım. Belki çok öncesinde bunu bitirebilirdim ama bazı şartlar bunları yapmamı engelledi. Sessiz kaldığım dönemlerde futbolcu olmayan Hakan'ı gördüm" şeklinde konuştu.
Birçok takımdan transfer teklifi aldığını belirten Şükür, "İsminiz büyük olunca ve tanınınca bir çok kulüpten teklif alıyorsunuz. Kararlar verirken ailemide düşünmek zorundayım. Bu yüzden maddi açıdan güzel imkanları sunan, adıma yakışır bir ekibe gideceğim" dedi.
Galatasaray'ın şu anki durumunu değerlendiren Hakan, "Galatasaray çok iyi ve kaliteli oyunculara sahip. Geçen sene çok az yabancı yardımı alarak şampiyon oldu. Her zaman sıkıntılı günlerin ardından muhakkak bir zafer vardır. Şimdi tabiki daha kaliteli bir kadroya sahipler. Bence zamanla daha iyi bir takım olacak. Ben Galatasaray'ın bu zorlukları aşacağına inanıyorum" diye konuştu.
Dün Beşiktaş Kulübü'nden istifa ettiğini açıklayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın doğru bir karar verdiğini dile getiren Hakan Şükür, "Ertuğrul benim çok sevidiğim bir arkadaşım. Yapabileceği çok şeyi olduğuna inandığım biri. Herkesin söylediği gibi gerçekten bir 'adam'dı. Çok çalışan biri ve futbolu iyi biliyor. Bana göre kendisinin bulunduğu takımda olumsuz bir hava yoktu. Bence en doğru olanı yaptı. Bende bir arkadaşı olarak ondan bunu beklerdim. Bence başarılıydı da. Bundan sona yolu açık olsun. Ben onun bundan sonra çok güzel şeyler yapabileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:37

İLGİLİ HABERLER