Gündem
  • 11.8.2020 12:52

Ve Putin Koronavirüs aşısını tescillendiğini duyurdu

İlk covid-19 aşısı tescillendi... Rusya lideri Vladimir Putin yaptığı son dakika açıklamasında Covid-19'a karşı Moskova'da geliştirdikleri aşının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Rusya lideri Putin, Covid-19'a karşı Moskova'da geliştirdikleri aşının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Devlet tarafından işletilen Gamaleya araştırma enstitüsü geçtiğimiz hafta binlerce gönüllünün katıldığı Covid-19 aşısının III. Aşama denemelerini başlattı. Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki ay en kısa sürede aşının seri üretimine başlamayı ve Ekim ayında toplu aşılama kampanyası başlatmayı planladığını açıkladı.

Putin, televizyonda yayınlanan bir kabine oturumunda, "Bu sabah, dünyada ilk kez, yeni koronavirüse karşı bir aşı bulunduğunu bildiriyorum. Bu aşının Etkili olduğunu ve sürdürülebilir bağışıklık oluşturduğunu biliyorum" dedi.

Putin, bugüne kadar kimliğini doğrulamadığı ve inkar etmediği kızının aşıyı çoktan yaptırdığını söyledi.

Rusya'da klinik deneyler yürüten çokuluslu şirketleri temsil eden bir endüstri organı da dahil olmak üzere uzmanlar, Aşı III denemelerini tamamlamadan aşının hızlı kaydını bir "Pandora'nın kutusu" olarak adlandırdı.

Rusya, yaklaşık 900.000 enfeksiyonla dünyanın dördüncü en yüksek Covid-19 vaka yüküne sahiptir.

Gamaleya'nın aşısı, viral vektör aşısı olarak adlandırılan bir aşıdır, yani gerekli bağışıklık yanıtını kodlayan DNA'yı hücrelere taşımak için başka bir virüs kullanır. Soğuk algınlığı adenovirüse dayanır.

 

Güncellenme Tarihi : 11.8.2020 12:28

İLGİLİ HABERLER