Spor
  • 23.1.2020 10:33

Vedat Muriç için yönetmelikler değişiyor

TFF'den Vedat Muriqi kararı! Kural değişiyor...

Türkiye Futbol Federasyonu, Vedat Muriqi'nin tartışmalara sebep olan kırmızı kartının ardından harekete geçti.Fenerbahçe forması Vedat Muriqi'nin Süper Lig'de Gaziantep FK maçında gördüğü ikinci sarı kart ve sonrasında oyundan atılmasıyla ilgili başlayan tartışmalar sürüyor.Özellikle futbol kamuoyunda yapılan 'Vedat cezasını kupa maçında çekmek için bilinçli olarak kart gördü' yorumları sonrası düğmeye basan TFF, 46. Madde'de değişikliğe gidiyor.

Talimatlara aykırı başlıklı 46. Madde ne diyor?

Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

YENİ SEZONDA YENİ KURAL 

Buna göre yeni sezonda kupa maçında görülen kartlar hem lig hem kupada geçerli olacak.Ama lig maçlarında görülen kartlar sadece ligi kapsayacak. Yeni değişikliğin önümüzdeki günlerde TFF tarafından açıklanması bekleniyor. (Sabah)

KRİTİK GÜN BUGÜN

Fenerbahçe'de gözler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Sicil ve Tahkim Kurulu’na çevrildi.

Hürriyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Süleyman Arat'ın haberine göre; sarı lacivertliler bugün PFDK’nın Vedat Muriqi hakkındaki kararını bekleyecek.Golcü oyuncuya ceza gelmesi halinde Fenerbahçe hemen Tahkim Kurulu’na sözlü veya yazılı bir savunma yapacak.

PFDK’nın ceza vermesi durumunda Muriqi, "Topa rakibin oyuna hızlı başlamasını engellemek için dokundum. Hakemin buna sarı kart göstermesi bile tartışılır. Planlı olarak kart görmek isteseydim golden sonra formamı çıkartırdım" diyecek.

Güncellenme Tarihi : 23.1.2020 10:37

İLGİLİ HABERLER