Gündem
  • 31.3.2009 00:37

VEFAT EDEN ADAY SANDIKTAN BAŞKAN ÇIKTI!..

hafta önce geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Oymapınar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozkurt, seçimde 7 oy fazla alarak birinci çıktı. Ancak Yasa gereği seçimde ikinci en fazla oyu alan CHP'li Tevfik Güven başkanlığı kazandı.

38 yaşında Olan Mehmet Bozkurt AK Parti'nin Oymapınar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayıydı. Seçimden bir hafta önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

Yasa gereği kesinleşen listenin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesinin ardından adayını değiştiremeyen AK Parti, Seçime Mehmet Bozkurt'un adaylığı ve belediye meclisi listesiyle girdi. Bozkurt seçimde bin 410 oyun 700'ünü alırken, belediye meclisi üyelerinin listesine de 691 oy çıktı. YSK yetkilileri, başkan adayının seçimden önce öldüğü için yasa gereği ikinci en fazla oyu alan partinin adayının başkan olacağını belirtti.

RAKİP ADAYA BAŞKANLIK KAPISI AÇILDI

Yerel seçimler öncesi beyin kanaması sonucu ölen Antalya'nın Oymapınar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Bozkurt'un seçimlerden galip çıkmasına rağmen başkanlığın, seçimde ikinci olan CHP adayı Tevfik Güven'e verileceğinin açıklanmasına Oymapınar halkı tepki gösterdi.

Hayatını kaybeden AK Parti Oymapınar Belediye Başkan adayı Bozkurt'un yerine, ikinci sıradaki adayın başkanlık görevine getirilebileceği haberleri üzerine Bozkurt'un meclis üyeleri ve Oymapınar halkı, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunacaklarını söyledi. Dün belde teşkilatı önünde toplanan Oymapınarlılar, seçimleri kazanan Bozkurt'un ekibine, onun kadar güvendiklerini ve belediye başkanının onların içerisinden çıkmasını istediklerini belirterek, "Seçimler öncesinde Bakan geldi buraya, bize 'Seçiminizi yapın yaptıktan sonra tekrar konuşuruz' dedi. Biz de AK Parti'li olduğumuz için bu durum için partiye gitmedik, gitmeyiz de. Biz hakkımızı aramak için gerekirse yürüyüş yapacağız. Buradan Manavgat AK Parti İlçe Teşkilatı'na kadar yürüyeceğiz. Gerekirse hakkımızı almak için Ankara'ya da gideriz. Bizim isteğimiz hakkımızı AK Parti'nin araması. Bugün sayın başkanımız aramızda yok ama onun kurmuş olduğu ekip burada, onun yolundan düzenli bir şekilde yürüyeceklerine inandığımız için biz onların arasından
belediye başkanı çıkartılmasını istiyoruz. Mehmet Bozkurt sayesinde beldemiz köy görümünden kurtulup şehirleşmeye başladı. Biz onun ekibine de güveniyoruz. Biz eğer Tevfik Güven'i isteseydik onu seçerdik. Biz onu istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Biz buruk bir sevinç yaşadık dün sandıktan çıktı Mehmet Bozkurt, madem demokrasi işlemeyecekti neden bir hafta önce seçimi bitirmediler. Biz gölgeli bir seçim olsun istemiyoruz. Ellerimizle verdiğimiz ak sütümüz gibi helal olan oyumuzun karşılığının isteğimiz şekilde alaka istiyoruz ve AK Parti Teşkilatı'nın arkamızda durmalarını istiyoruz. Bizim hakkımızı yasal çerçeveler içerisinde sürdürmelerini bekliyoruz" dedi.

Mehmet Bozkurt'un annesi Zeynep Bozkurt ise, oğlunun Oymapınar'a birçok hizmet kazandırdığını, evlatlarının hiç birine haram lokma yedirmediğini belirterek, oğlunun ekibinden birine görev verilmesi gerektiğini ifade etti. Daha önceki dönemde Mehmet Bozkurt'un belediye meclis üyesi kadrosunda yer alan Fikret Çelik ise, "Son 21 gün içerisinde belediye başkan adayları ölse de, istifa etse de aynı başkan adayıyla seçime girmek zorundaymışız. Neden seçim yapıyoruz, neden masraf ediyoruz. O zaman son 10 gün kala rakiplerine herhangi bir şekilde suikast yaptıran belediye başkanı olsun. Böyle bir adalet var mı?" şeklinde konuştu.

MEHMET BOZKURT KİMDİR?

Mehmet Bozkurt, 1971 yılında Oymapınar köyünde doğdu. İlkokulu Oymapınar'da orta ve lise öğretimini Manavgat'ta tamamladı. Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 1992 yılında mezun oldu. 1993 yılında vatani görevini yaptı. Oymapınar köyünün 1999 yılında belde olmasından sonra yapılan belediye başkanlığı seçiminde Anavatan Partisi'nden başkan adayı oldu ve seçimi kazanarak Oymapınar'ın ilk belediye başkanı oldu. AK Parti'nin kurulmasının ardından AK Parti'ye geçti. 2004 yılında AK Parti'den başkan adayı oldu ve yüzde 49 oy alarak ikinci kez belediye başkanı oldu.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER