Gündem
  • 31.10.2012 16:09

Vehhabiler Peygamberimizin kabrine buldozer sokuyor

Kabir hayatına inanmayan, ölülerden bir fayda gelmeyeceğini savunan ve dirilerin okuyacağı duaların ölülere ulaşmayacağını düşünen Vehhabilerin hakim olduğu Suudi yönetimi, bu kez Yüce Peygamberimizin kabrine buldozer sokacak.
Mezar ziyaretini ve kabirde dua okunmasını yasaklayan vehhabiler, bu sapkın inanıçları nedeniyle binlerce sahabenin mübarek mezarını ortadan kaybetti.
Ölülere saygısı olmayan vehhabiler; hac ibadeti sırasında hayatlarını kaybeden aralarında Türklerin de bulunduğu müslümanları gelişi güzel gömüp üzerlerini örtüyor.Suudi Arabistan'da ölen kişilerin mezarları ortadan kaybediliyor.
Peygamber Efendimizin kabrine saygı duymayan Vehhabilerin, mübarek Kabe'ye bile saygıları yok.Normalda Kabe'nin etrafına Kabe'den daha yüksek bina yapılmaması gerekirken gözünü para bürüyen Suudiler, Kabe'nin etrafını 5 yıldızlı gökdelen otellerle kuşattı.


MEZARLIK DÜŞMANLARI GÜZÜNÜ YÜCE PEYGAMBERİMİZİN MÜBAREK KABRİNE DİKTİ

Suudi Arabistan Hz. Muhammed’in(SAV) mezarına buldozer sokmaya hazırlanıyor
Suudi Arabistan dünyanın en önemli İslami miraslarından Mescid-i Nebevî'ye buldozer sokmaya hazırlanıyor.

Russia Today'in haberine göre, dünyanın en önemli İslami miraslarından olan ve Hz. Muhammed’in(SAV) mezarına da ev sahipliği yapan Mescid-i Nebevî, 6 milyar dolarlık dev bir cami projesi için yıkılacak.

Hicret'ten sonra Medine'de Muhammed bin Abdullah ile ashabı tarafından inşa edilen, Peygamber Mescidi olarak da bilenen Mescid-i Nebevî, Mekke'de bulunan Mescid-i Haram'dan sonra, İslam dünyasının ikinci en kutsal mescidi kabul ediliyor.

Kutsal mekanda, Hz. Muhammed'in(SAV) yanı sıra Hz. Ebu Bekir(RA) ve Hz. Ömer'in (RA)de kabirleri bulunuyor.

Medine`de bulunan Mescid-i Nebevî (Peygamber Efendimiz`in Camisi) Resimde görülen yeşil kubbenin (kubbetu`l hadra) alt hizasında Peygamber Efendimiz`in, Hz. Ebûbekir`in ve Hz. Ömer`in kabirleri bulunmaktadır. Yine yeşil kubbenin altındaki alanda aynı zamanda Peygamberimizin evi (hâne-i saadet), minberi ve suffe (o zamanda fakirlerin kalıp eğitim gördüğü yer) bulunmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER