Gündem
  • 31.8.2009 09:27

VEKİLLERİN 'YOK ARTIK!' DEDİRTEN TALEPLERİ

Araçlarına özel plaka isteyen milletvekillerinin istekleri bu kadarla sınırlı kalmıyor Vekiller ayrıca makam aracı, şoför, konut ve daha büyük oda ve zam talep ediyor

Trafikte sorun yaşamamak için "MV" ya da "TBMM" yazılı özel plakalar isteyen milletvekillerinin, makam aracı, danışman, şoför ve konut da istedikleri ortaya çıktı.

Halen bir danışman ve bir sekreterle çalışan vekiller, ek olarak üçüncü bir kadrolu personel verilmesini de istiyor. Bu personel "makam şoförü" veya "teknik eleman" olarak görev yapacak.

Vekillerin paket halinde gündeme getirilmesini istediği diğer ayrıcalıklar ise şöyle:

Maaş

Milletvekilleri her durumda maaşlarının düşük olduğundan yakınıyor. Vekil maaşı en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı'nın maaşına endeksli durumda. 8 bin lira dolayında maaş alan milletvekilleri, zam istiyor...

Konut

Meclis lojmanlarının kaldırılmasının ardından zor durumda kaldıklarından ve misafirhanelerde ya da yüksek kira bedelleri ödeyerek evde kaldıklarından yakınan milletvekilleri, uygun fiyatlarla ev sahibi olmak istiyor.

Telefon

Halen milletvekillerinin iki maaş tutarında ücretsiz telefon konuşması hakkının üç maaşa çıkartılması talep ediliyor.

Pantolon

Kadın milletvekilleri, TBMM İçtüzüğü'ne göre yasak olan pantolon giyme serbestliği bekliyor. İçtüzükte yapılacak değişiklik uyarınca kadın vekillere pantolon serbestliği getiriliyor.

Yeni oda

Vekiller odalarının küçüklüğünden de yakınıyor. Yaklaşık 9 metrekarelik odaları bulunan vekiller için 42 metrekarelik yeni ofisler yapılması öngörülüyor. Bu proje, kabul edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER