Ekonomi
  • 13.10.2005 18:52

VETO EDİLEN BANKACILIK KANUNU'NUN 2 MADDESİ AYNEN KABUL EDİLDİ

ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 3 maddesi bir kez daha görüşülmek üzere iade edilen Bankacılık Kanunu'nun 2 maddesi, aynen kabul edildi.
     Tasarının görüşmeleri sırasında hükümet adına konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bankacılık Yasa'nın 2 maddesinin Anayasa'nın 128. maddesine aykırılık oluşturmadığını söyledi.
     AK Parti grubu adına söz alan Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kanun maddelerini geri gönderme gerekçelerine katılmadığını belirtti.
     CHP grubu adına söz alan Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, yasanın bankacılık sektörünün sorunlarına köklü bir çözüm değil, IMF'nin dayatması sonucunda bir tepki yasası olarak getirildiğini öne sürdü.
     Başbakan Erdoğan'ın, ''sermaye ırkçılığı'' sözlerini doğru bulmadığını ifade eden Hamzaçebi, kötü durumdaki bankaların fona devirlerinin sürdürülmesinin de ''sistemin zayıflığının devam ettiğinin göstergesi olduğunu'' söyledi.
     Hamzaçebi'nin konuşma süresini 10 dakika geçirmesi üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, ''Ayıp oluyor. Bu kadar istismar olmaz. Yeter artık'' diye tepki gösterdi.
     Bu sırada kürsüye gelen DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, Kaptanoğlu'na, ''194 maddelik bu kanunu, yarım saatte temel kanun diye geçirdiniz. Kimseye konuşma hakkı tanımadınız, bırakın da şimdi konuşalım'' diye yanıt verdi.
     Bu sözler üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, ''Yalan söylüyorsun'' diyerek Kandoğan'a bağırdı.
     Oturumu yöneten Başkanvekili Ali Dinçer, Başkanlık Divanı olarak herkese eşit davranmaya çalıştıklarını söyleyerek araya girdi ve tartışma sona erdi.
     Birleşimi yöneten Başkanvekili Ali Dinçer, 2 maddenin kabul edilmesinin ardından, çalışma süresinin dolduğunu belirterek, 18 Ekim Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere Genel Kurul'u kapattı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:54

İLGİLİ HABERLER