Gündem
  • 19.1.2014 16:25

Veysel Eroğlu'ndan kuraklık açıklaması

Bakan Eroğlu, "Çiftçilerimizin de vatandaşlarımızın da içi rahat olsun, barajlarımızda göletlerimizde yeterli suyumuz var. Endişeye mahal yok" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtım töreni için geldiği Balıkesir'de Valiliği ziyaret etti. Susurluk'ta Vali Ahmet Turhan tarafından karşılanan Bakan Eroğlu'nu Balıkesir Valiliği girişinde Vali Yardımcısı Nusret Şahin çiçekle karşıladı. Valilik Şeref defterini imzaladıktan sonra makama geçen Bakan Veysel Eroğlu'nun ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, AK Parti İl Başkanı Av. Mahmut Poyrazlı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Mutlu Aydemir ile bürokratlar hazır bulundu. Burada Balıkesir ziyaretiyle ilgili bilgiler veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de yeterli yağış olmayışı nedeniyle kuraklık riski bulunmasının ciddi bir sorun teşkil etmeyeceğini, önümüzdeki hafta hatta pazartesinden itibaren beklenen yağışların geleceğini, Ocak, Şubat Mart aylarında Türkiye'nin beklenen yağmurları alacağını söyledi. Bakan Veysel Eroğlu, kuraklık iddialarıyla ilgili şunları söyledi:
"Allah nasip ederse bu hafta çarşamba, perşembe günleri yağış gelecek. Pazartesinden itibaren bu bölgede (Balıkesir) yağış başlıyor ama bu hafta bütün Türkiye'de baştan sona yağışlı. Ama şunu merak etmeyin özellikle barajları niçin yapıyoruz; Su ihtiyacı. Şehirlerin içme ve kullanma suyu ihtiyacı var. Ziraat çok önemli, zirai sulamaya ihtiyaç var. Sulanmadık yerlerin sulanması konusunda eski projelerin rehabilitasyonu çalışmamız var. Zaten barajlarımızda şu anda yüzde 45-50 oranında doluluk var. Çiftilerimiz için bir problem yok, içme ve kullanma için bir problem yok. Dolayısıyla vatandaşımız rahat olsun. Türkiye genelinde de inşallah normal yağışların geleceğini tahmin ediyoruz. Ocak, şubat, Mart aylarında normal uzun yıllar ortalamasında yağışların gelmesini bekliyoruz. Yağışlar sadece biraz gecikti ama gelecek. Endişeye mahal yok".

BALIKESİR'E 11 YILDA 10 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ziyarette kendisine eşlik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur'dan da övgüyle söz etti. Hükümetin Balıkesir'e çok büyük önem verdiğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, Balıkesir'e 11 yılda 10 milyar TL (10 katrilyon lira) yatırım yapıldığını söyledi. Balıkesir için Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur ile 5 yıllık (2014-1019 yılları arasında) büyük bir eylem planı düşündüklerini belirten Bakan Eroğlu, "Hükümetimiz Balıkesir'e çok büyük önem veriyor. Şu ana kadar 11 yılda 10 milyar TL, yani 10 katrilyon yatırım yapmışız. Her sahada; Ulaşım, milli eğitim, orman, su işleri ve diğerleri. Balıkesir Bakanlığımızın yatırımları arasında ilk 10'a giren bir ildir. Balıkesir'e en büyük yaptığımız şey; Burada içme suyu problemi vardı. Barajdan isale hattıyla, Başbakan talimat verdi, burada çok modern bir arıtma tesisi yaptılar. Sayın Başbakanımız 2004 yılında Balıkesir'e geldi, ben o zaman DSİ genel müdürüydüm, bu tesisi açtı. Balıkesir'in 2040 yılına kadar içme suyu problemini kökten çözmüştük. Ayrıca Balıkesir'e 2014-2019 yılları arasında 5 yıllık büyük bir eylem planı düşünüyoruz. Balıkesirlilere 'Sen Balıkesir'sin büyük düşün' diyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Bakan Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Balıkesir için özel hazırladıkları "11 Yılda Balıkesir Nereden Nereye" isimli içerisinde yatırım ve hizmetlerin özetlendiği bir kitapçığı da basın mensuplarına tanıttı. Bakan Eroğlu, "Bu kitapçıkların mürekkebi daha kurumadı, taze, dün gece yeni basıldı" diyerek Balıkesirliler için bastırdıkları kitapçıklardan ilk defa valilik makamında bulunan beraberindeki heyete ve basın mensuplarına dağıttırdı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valilik makamında basına kapalı bölümde Vali Ahmet Turhan'dan bölge ile ilgili brifing aldı, büyükşehir olan Balıkesir ile ilgili devam eden ve gelecekteki yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Balıkesir İlçe Belediye Başkan adaylarının tanıtılacağı törene katılmak üzere valilikten ayrıldı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:22

İLGİLİ HABERLER