Gündem
  • 29.3.2020 23:40

VIP Namazdan Erdoğan'ın haberi yokmuş

Sabah yazarından Diyanet İşleri Başkanı’na: Hangi akla, mantığa ve vicdana sığar?

Sabah yazarı, Beştepe'de düzenlenen cuma namazından Erdoğan'ın daha sonra haberi olduğunu öne sürdü.

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Beştepe’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği az sayıda kişi ile Cuma namazı kılınmasına tepki gösterdi. Barlas, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik olarak “Sadece özel davetlilerin katılacakları bir Cuma namazını organize etmek hangi akla, mantığa ve vicdana sığıyordu?” ifadesini kullandı.

Barlas’ın bugünkü köşe yazısında ilk olarak Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele ederken düzenlenen Kanal İstanbul projesinde ihaleye çıkılmasıyla ilgili yazdı.

 Bunu “gaf” olarak niteleyen Barlas, Diyanet’e şöyle tepki gösterdi:

Bir diğer gaf da, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan kaynaklandı. Beştepe'deki camide bir avuç insana açık cuma namazı kılınmıştı. Bütün topluma Cuma namazlarında feragat etmeleri zorlanmışken ve hatta camilere girilmesi bile yasaklanmışken, sadece özel davetlilerin katılacakları bir Cuma namazını organize etmek hangi akla, mantığa ve vicdana sığıyordu?

Sonuçta sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almayı hüner sayanlara gün doğmuş oldu. Sanki sadece özel davetlilere açık bu cuma namazını Erdoğan düzenlemişti... Oysa bu olayı Erdoğan ancak gerçekleştikten sonra duyacaktı.

Her konuda ve özellikle koronavirüs salgınına karşı insanlarımızı korumak konusunda çok kararlı adımlar atılırken olumsuz yorumlara sebep olan bu iki hatalı davranış, bundan sonra böyle hataların tekrarlanmaması için uyarıcı rol oynamalıdır.

Güncellenme Tarihi : 29.3.2020 23:44

İLGİLİ HABERLER