Spor
  • 21.4.2015 00:03

Volkan Demirel Fenerbahçe tarihine geçecek


Bu akşam oynanan Bursaspor maçına ilk 11'de başlayan Volkan Demirel, 1 maçta daha forma giyerse Fenerbahçe tarihine geçecek.

Fenerbahçe'nin deneyimli kalecisi Volkan Demirel, Fenerbahçe'nin efsanelerinden biri olma yolunda en önemli adımlardan birini bugün attı.

Fenerbahçe'nin uzun yıllardır kalesini yerli kalecilere emanet etmesi herkesçe bilinir. Engin İpekoğlu ve Rüştü Reçber'in yıllarca başarıyla korduğu Fenerbahçe kalesine, Reçber'in Barcelona'ya transfer olmasıyla RobertEnke getirilmişti. 3 yıllık sözleşme imzalanan Alman kaleci ilk maçında İstanbulspor'dan 3 gol yiyince sözleşmesi feshedilmişti. Enke'nin gidişiyle Fenerbahçe kalesi Recep Biler ve Volkan Demirel'e emanet edilmişti.

2002-03 sezonundan beri Fenerbahçe forması giyen Volkan Demirel, ilk maçına 26 Nisan 2003'te Samsunsporkarşısında çıktı ve 1-1 biten maçın ilk dakikasında Oktay Derelioğlu'nun golüne engel olamadı.

İşte o Volkan Demirel aradan geçen 12 yılın ardından hiç ayrılmadığı Fenerbahçe'de 20 Nisan 2015'te oynanan Bursaspor maçıyla 293. maçına çıktı. Volkan Demirel böylelikle Fenerbahçe tarihinde en çok lig maçına çıkan kaleci olma yolunda Rüştü Reçber'in bir maç arkasına yerleşmiş oldu. Fenerbahçe formasıyla 294 maça çıkan Rüştü Reçber, en az 1 hafta daha bu rekoru taşıyıp gelecek hafta Volkan Demirel'le bu unvanı paylaşacak ve büyük ihtimalle Volkan Demirel, Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarında forma giyerek Fenerbahçe tarihine geçecek.

eurosport

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:56

İLGİLİ HABERLER