Spor
  • 12.5.2013 23:04

Volkan Drogba'ya da saldırdı

Fenerbahçe-Galatasaray maçının 7. dakikasında ceza sahası içerisine giren Eboue orta yapmak isterken ayağından açılan top dışarıya çıktı.

Bu pozisyonun ardından Eboue ile Hasan Ali arasında sözlü bir atışma olurken, iki oyuncuyu ayırmaya gelen Volkan'la yine futbolcuları sakinleştirmeye gelen Drogba arasında gerginlik yaşandı.

Daha sonra olay yerine gelen Cüneyt Çakır futbolcuları sakinleştirdi ve mücadele tekrar başladı.

Galatasaray'ın Fildişili oyuncusu Drogba, Fenerbahçe derbisinde bir ilki yaşadı.

Sarı-kırmızılı takımın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Didier Drogba, Fenerbahçe maçıyla ilk derbi müsabakasına çıkmış oldu.

Yeni takımıyla ilk maçına 22. haftadaki Akhisar Belediyespor karşılaşmasında çıkan Drogba, Beşiktaş derbisini kaçırırken, Fenerbahçe derbisinde forma giyme şansını yakaladı

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe’ye konuk olan Galatasaray’da, teknik direktör Fatih Terim, son Sivasspor maçının kadrosundan tek değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Terim, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder’in yerine Johan Elmander’i ilk 11’de görevlendirdi. Sarı-kırmızılılar, derbi maça hücum ağırlıklı bir kadroyla çıkarken, Terim forvetler Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Johan Elmander’e birlikte ilk 11’de şans tanıdı.

-Elmander 12 maç sonra forma giydi-

İsveçli golcü oyuncu Johan Elmander, Fenerbahçe derbisinin ilk 11’inde yer alarak forma hasretine son verdi.

Ligde son olarak 20. haftadaki Bursaspor maçında 58 dakika sahada kalan Elmander, daha sonraki 12 lig karşılaşmasında süre alamadı.

-Galatasaray, Kadıköy’e şampiyon döndü-

Geçen sezon lig şampiyonluğunu Fenerbahçe’yle deplasmanda oynadığı karşılaşmada kaldıran Galatasaray, bu kez Kadıköy’e şampiyon olarak geldi.

Ligin 32. haftasındaki Sivasspor maçını kazanarak sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 10’a çıkaran sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluğunu ilan ederek derbi maçı çıkmış oldu.

-Fatih Terim, protokol tribününde-

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, cezası nedeniyle müsabakayı protokol tribününde takip etti.

Protokol tribününün arka bölümünde Galatasaraylı yöneticilerle birlikte oturan Terim, müsabakayı buradan izledi.

Terim’in yokluğunda ise derbi maçta takımın başında antrenör Taffarel yer aldı. Maç kadrosunda teknik direktör olarak Taffarel’in ismi yer alırken, Sivasspor karşılaşmasında bu görevi antrenör Hasan Şaş üstlenmişti.

-Kadroda 2 eksik-

Galatasaray takımı, Fenerbahçe derbisine kadrosunda iki eksikle çıktı.

Sivasspor maçında kırmızı kart gören Umut Bulut ile sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamayan Wesley Sneijder, derbi maçta oynama fırsatını kaçırdılar.

-Galatasaray için geniş güvenlik önlemleri-

Galatasaray, derbi maç öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na geniş güvenlik önlemleri altında geldi.

Maç öncesi öğlen saatlerinde Balmumcu’da bulunan The Plaza Otel’e yerleşen ve Kadıköy’e buradan hareket eden sarı-kırmızılı kafileye çok sayıda polis aracı eşlik etti.

Polis araçları ve çevik kuvvet minibüsleri arasında stada gelen Galatasaray takımına, 12 motosikletli polis de eskortluk yaptı.

Sarı-kırmızılı yöneticileri taşıyan midibüs de yine takım otobüsüyle birlikte stada girdi.

Öte yandan, takımın oteli önünde toplanan bir grup taraftar, tezahüratlar yaparak kafileyi derbi maç için uğurladı.

-Isınan Galatasaray takımına patlayıcı maddeler atıldı-

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımına, tribünden patlayıcı maddeler atıldı.

Sarı-kırmızılı ekibin ısınmak için sahaya gelmesiyle birlikte tribünlerde tepkiler başlarken, "torpil" olarak adlandırılan maddelerden biri, Burak Yılmaz’ın hemen yakınında patladı. Ayrıca, kalecilerin ısındığı bölüme de yine patlayıcı maddeler geldi.

Stat hoparlörlerinden anons yapılarak, taraftarlardan sahaya patlayıcı ve yanıcı madde atmamaları istendi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER