Yaşam
  • 25.7.2009 14:45

VÜCUDU VAHŞİCE PARÇALANAN ALEYNA, TOPRAĞA VERİLDİ

Polisin, gün boyu ifadesine başvurduğu Aleyna'nın anne, baba ve akrabaları serbest bırakılırken, ölüm olayının köpeklerin saldırısıyla meydana gelmiş olabileceği, minik kızın vücudundaki kesi izlerinin de köpek tasmasından kaynaklanabileceği ifade edildi. Dün gece toprağa verilen minik Aleyna'nın yakınları mezarı başında dualar okurken, aile fertleri köpekleri başıboş bırakan kurumlardan şikayetçi olacağını açıkladı.

Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesi'nde Gedik Sokak 42 numarada oturan Kerem Şenol (38) ve Halime Şenol (28) çiftinin kızları Aleyna, 1,5 aylık hamile annesinin sağlık ocağına, babasının da boya işleri için Mudanya'ya gitmesiyle yengesi Semra Şenol'a bırakıldı. Bitlis doğumlu olan, kırmızı şort ve turuncu rengi tşört giyen küçük kız evin önünde oynarken esrarengiz bir şekilde kayboldu. Sabah saatlerinde kaybolan yeğenini arayan Semra Şenol, evin 300 metre yakınında çevre yolunun yanındaki çalılık alanda küçük kızın cesedini buldu. Cesedin başında 4-5 köpeğin olduğu ve minik kızın vücudunu parçaladığı görgü tanıklarının ifadeleriyle doğrulandı. Polis ekipleri de Aleyna'nın evinde arama yaptı. Minik kızın ayakkabıları da cinayet bürosu ekiplerince incelenmek üzere götürüldü.

Vücudunda kesi izleri de bulunan küçük Aleyna'nın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi sona erdi. Geceleyin aile fertleri tarafından Geçit Mezarlığı'na defin edilen Aleyna'nın yakınları bugün yeniden mezarlığa giderek Kuranı kerim okudu. Küçük kızın ölüm sebebiyle ilgili çelişkiler de tam anlamıyla giderilemedi.

Uzmanlar, Aleyna'nın ölümünün ardından başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü ifade ederek, "İlk belirlemelere göre, minik Aleyna'nın köpek saldırısına maruz kaldığını düşünüyoruz. Küçük kızın vücudunda oluşan kesik ve yaralar, yüzde 80 köpeğin boynundaki dikenli tasmanın etkisiyle oluşmuş. Köpeğin minik maktuleyi parçalamak için yerden yere vurmuş olabileceği yönünde kanaat de var. Minik Aleyna'nın kesin ölüm sebebi otopsi raporunun ardından belirlenecek" dediler.

"SORUMLULARA DAVA AÇACAĞIM"

Bölgede Hamitler Çöplüğü olması sebebiyle köpeklerin mahallede başıboş şekilde dolaştığını anlatan Aleyna'nın babası Kerem Şenol, tedbir almayan sorumlular hakkında dava açacağını belirterek, "Ben işteydim. Çocuğumu "köpekler ısırdı" diye haber geldi. Polis merkezine gittim ve kızımın hayatını kaybettiğini orada öğrendim. Belediye ve muhtardan davacıyım. Bu işi son anına kadar götüreceğim. Aleyna'nın köpekler tarafından parçalandığı söyleniyor" dedi.

Minik kız çocuğunun yakınları ise olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyerek, "Burada köpeklerin başı boş dolaştığı belediye, muhtarlık ve hayvanseverler derneğine defalarca söylendi. Kimse ilgilenmedi. Sorumlular hakkında dava açacağız" diye konuştular.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:06

İLGİLİ HABERLER