Dünya
  • 7.4.2020 22:50

Vuhan'da karantina tamamen kaldırıldı

Çin, Ocak ayından bu yana Kovid-19 kaynaklı ölümün gerçekleşmediği ilk günün ardından Vuhan'daki karantinayı kaldırdı. Karar, Çin'in Ocak ayından bu yana ilk kez koronavirüs kaynaklı yeni bir ölüm olmadığını açıklamasından saatler sonra duyuruldu, ancak Çin'in istatistiklerinin doğruluğu hakkında şüpheler var.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ardından tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid 19) için tedbirler artırılmaya devam ediliyor. Elde edilen son verilere göre dünya genelinde 1.348.184 kişi de Kovid-19 görülürken, 248.802 vaka hastalığı yenerek virüsten kurtulmayı başardı. Dünya genelinde ölüm sayısı ise 74.816 oldu. Öte yandan Çin'de bugün, koronavirüsün ilk ortaya çıktığı şehir olan ve salgının sembolü haline gelen Vuhan'daki karantina kaldırıldı.

Salgının merkezinde karantina kaldırıldı

Çin, Ocak ayından bu yana Kovid-19 kaynaklı ölümün gerçekleşmediği ilk günün ardından Vuhan'daki karantinayı kaldırdı. Karar, Çin'in Ocak ayından bu yana ilk kez yeni tip koronavirüs kaynaklı yeni bir ölüm olmadığını açıklamasından saatler sonra duyuruldu, ancak Çin'in istatistiklerinin doğruluğu hakkında şüpheler var.

Çin ekonomik ve sosyal olarak büyük hasar gördü

Çin bugün, koronavirüsün ilk ortaya çıktığı şehir olan ve salgının sembolü haline gelen Vuhan'daki karantinayı kaldırdı. Ancak ekonomik ve sosyal olarak büyük hasar gören dev şehrin normale dönmeden önce uzun bir yolu var.

Çinli yetkililer, salgının yayılmasını sınırlamak için Ocak ayının sonunda 11 milyonluk bir sanayi merkezi olan Vuhan'ı karantinaya almıştı. Karantina başladığında, birçok sağlıkçı ve analist bunu sadece Çin'deki gibi otoriter bir sistemde denenebilecek aşırı bir adım olarak gördü. Ancak salgın kötüleştikçe, dünyadaki hükümetler sosyal hareketliliği azaltmak için sokağa çıkma yasağı da dahil çeşitli katı kısıtlamalar yürürlüğe koydu.

Güncellenme Tarihi : 7.4.2020 20:53

İLGİLİ HABERLER