Gündem
  • 23.5.2013 16:14

Vural : 'Başbakan, Obama'nın ağzına bakıyor'

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın isteklerini yerine getirmek için uğraştığını ileri sürerek, ''Başbakan Obama’nın ağzına bakıyor. Bu politikanın Türk milletine hayrı yoktur' 'dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama'nın isteklerini yerine getirmek için uğraştığını iddia eden Vural şunları söyledi:

'''ABD ile mutabakat', 'Obama ile tam mutabakat' diye yayınların yapıldığı bir dönemde Başbakan dönerken 'Obama’nın ne yapmak istediğini anlamadım. Bir anlasam' diyor. Sen onu anlamayacaksın, sen bizi anlayacaksın, Aksaray’ı, Aksaraylıları, Türk milletini anlayacaksın. Yabancı merkezlerin istek ve arzularına göre politika üretmenin bedelini biz ödüyoruz. O zaman oyuncağa dönüştürülüyor. İşte temel sorun alanı budur. Başbakan Obama'nın ağzına bakıyor. Bu politikanın Türk milletine hayrı yoktur. Türk milletinin milli menfaatlerine uygun olması lazım. Bizim Obama'yı memnun etme gibi bir görevimiz mi var? Başbakan, Obama’yı memnun etmek için 'bir anlasam onunun istediklerini yapacağım' demek suretiyle tamamen teslimiyetçi politika güttüklerini itiraf etmiştir.''

'BAŞBAKAN TAKKELERİNİ KARIŞTIRDI'

Vural, Başbakan Erdoğan'ın görevini karıştırdığını öne sürerek, ''Başbakan’a hatırlatıyorum sen Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanısın ve sen Türk milletine karşı sorumlusun. Sen, BOP eşbaşkanı olarak, Obama’ya sorumlu değilsin. Başbakan görevini, takkelerini karıştırdı galiba. Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı şapkası yerine, BOP eş başkanı şapkasıyla Obama’nın çizgisine göre bir politika oluşturuyor ve sıkıntıyı biz çekiyoruz'' dedi.

'TÜRKİYE SURİYE POLİTİKASININ BEDELİNİ ÖDÜYOR'

Türkiye'nin Suriye politikasına da değinen Vural, ''Türkiye, Suriye politikasının bedelini ödüyor. Geldiğimiz bu noktada yabancı ülkeler ve bir takım terör örgütleri Türkiye ile oyun oynuyor. Bugün sınırlarımız yol geçen hanına dönmüştü, şimdi bakıyoruz ki bomba geçen hanına döndü. Milletimizin kanı üzerinden siyaset üretmeye çalışmışlardır. Kan üzerinden pazarlık yapılmaktadır. Kan üzerinden kendilerinin haklı olduğunu ortaya koymaktadırlar. Oysa giden kan, canımız bizim. Bizim menfaatlerimiz haleldar ediliyor. O bakımdan bu bombaları koyanların amacı doğrultusunda Türkiye’nin hareket etmesi bölgede terörü meşrulaştıran bir unsurdur'' diye konuştu.

'PKK, ASKERİ VE SİYASİ EĞİTİME DEVAM EDİYOR'

PKK terör örgütünün silah bırakmadığını ve her an silahlı eylem yapabilecek şekilde silahlarını muhafaza ettiğini ifade eden Vural, bunun belgelerle de ortaya çıktığını söyledi. Vural, PKK terör örgütünün askeri ve siyasi eğitimlere de devam ettiğini ve bunun içinde silahlarını garanti altına alıp muhafaza ettiğini kaydetti.

'HÜKÜMET TERÖR ÖRGÜTÜNE TESLİM OLMUŞ'

Ak Parti Hükümeti'nin terör örgütü PKK'ya teslim olduğunu iddia eden Vural, ''İllegal bir terör örgütünün önderliğinde Ankara'nın göbeğinde bir konferans düzenlenebiliyorsa, buna karşı bu süreçle ilgili vatandaşlarımızın tepkilerini dile getiren toplantılar yasaklanıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, terör örgütüne teslim olmuş demektir. PKK terör örgütü bırakın eylemleri, bırakın yasa dışı olması, hükümetin güdümünde Ankara’nın göbeğinde konferanslar düzenlemektedir. Bu Türk milletinin hazmedebileceği bir konu değildir'' dedi.

HALK OTOBÜSÜNDEKİ KAMERA

Oktay Vural, Aksaray Üniversitesi'ni de ziyaret etti. Üniversitede öğrencilerle yemek yiyip, öğrenci ve öğretim üyeleriyle sohbet eden Vural, kent merkezine ise halk otobüsüyle döndü. Otobüs içindeki güvenlik kamerasını fark edip, kameranın bulunmasını doğru olmadığını ifade eden Vural, halkın seyahat özgürlüğünün kısıtlandığını, seyahat ve konuşmalarının kayıt altına alınarak izlendiğini ifade etti. Vural, George Orwell'ın 'Bin Dokuz Yüz Seksen Dört' adlı kitabında da insanların kameralarla kayıt altına alındığını söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER