Gündem
  • 1.3.2009 00:05

VURAL SAVAŞ : ERDOĞAN YÜCE DİVAN'DA HESAP VERECEK

BURSA’da Kitap Fuarı’na katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, ‘Ergenekon’ soruşturmasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olmaktan çıkartıldığını ileri sürdü

Ergenekon savcıları için ‘suç işliyorlar’ diyen Vural Savaş, “Adalet Bakanları bunları himaye ediyor. Bu konuda eninde sonunda Başbakan başta olmak üzere hükümetin belli başlı bakanları Yüce Divan’da hesap verecekler” dedi.

Bursa Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya gelen Vural Savaş, Türkiye gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kitap okumanın önemine değinen Savaş, Türk toplumunun az okuduğu için hem kültürel, hem de siyasi bilinçlenme açısından zayıf kaldığını kaydetti.

“YÜCE DİVAN’DA HESAP VERECEKLER“
‘Ergenekon’ soruşturması ile ilgili açıklamada bulunan Vural Savaş, şunları böyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti, Ergenekon soruşturması ile bir hukuk devleti olmaktan çıkarıldı. Yani yasalarımızın yasakladığı ne varsa, bu soruşturma dolayısıyla yapılıyor. Savcılar suç işliyor. Adalet Bakanı bunları himaye ediyor. Bu konuda eninde sonunda hükümetin belli başlı bakanları, başta Başbakan olmak üzere bu konuda Yüce Divan’da hesap verecek. Çünkü hiçbir ülkede kanunları bu kadar Anayasa’yı hiçe sayarak bir soruşturma, kovuşturma yapılmamıştır. Bu konu ile ilgili yeni bir de kitap yazdım. ‘Yüce Divan Dosyası’ adında.”

“TÜRKİYE İYİ YÖNETİLSEYDİ”
Türkiye’nin çok önemli avantajlara sahip olduğunu ifade eden Vural Savaş, “Halkın seçtikleri en iyisi olsa Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa’yı çoktan geçmiş olması lazımdı. Çünkü böyle bir ülke dünyada yok. Turizme de, madenciliğe de, tarıma da, balıkçılığa da elverişli bir ülke. Aklınıza ne gelirse elverişli. Böyle bir ülkede insanların açlık, yoksulluk çekmesi ancak kötü yönetim ile mümkün” dedi.

Ülkenin bırakın 70- 80 yılı, sadece 7 - 8 yıl doğru dürüst idare edilse dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına girebileceğini vurgulayan Vural Savaş, “Nitekim Atatürk zamanında da Demirel’in belli yönetimde bulunduğu zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti devlet yatırımlarını planlı programlı yaparak, komşularımız ile iyi geçinerek, münasebetlerimizi onlar ile geliştirerek, dünyanın en hızlı kalkınan ülkeleri arasına girebilmiştir” diye konuştu.

“GELECEĞİMİZİ PARLAK GÖRMÜYORUM”
Türkiye’nin özellikle 1980’li yıllardan itibaren farklı bir süreç yaşamaya başladığını söyleyen Savaş, şöyle dedi:

“1980’li yıllardan itibaren Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman kalkınmasını istemeyen ülkeler ile işbirliği yaparak, kalkınabileceğimize inanıyoruz. IMF politikaları ile kalkınabileceğimize inanıyoruz. Elimizde cumhuriyetimizin bütün birikimleriyle yaptığımız yatırımları yabancı yatırımcılara satarak, toprak satarak kalkınabileceğimize inanıyoruz. Bunlara inanan insanların da seçtiği insanlar ancak bu şekilde ülkeyi yönetebilirler. Ben geleceğimizi bu bakımdan pek parlak görmüyorum. Çünkü seçmesini bilmeyen uluslar, kalkınmamızı sağlayacak projeler üretmeyen kişileri seçen uluslar, dış güdüm kabul ederek politika yapan kişilerin yönettiği uluslardan kalkınabilen, ayakta kalan hiçbir ülke olmamıştır.”

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:44

İLGİLİ HABERLER