Gündem
  • 1.7.2009 16:39

VURAL SAVAŞ: KOMUTANLAR 'ÖZ' GİBİLERE TESLİM!

Vural Savaş, "Şimdi yapılan değişiklikle devletin en üst seviyesinden kişilere suçlamayı Yargıtay Başsavcılığı açacak... Bu aşamada kuvvet komutanı Zekeriya Öz gibi savcıların eline teslim edilecek" dedi.

Savaş "Maddedeki değişikliklerle DGM kapatılınca onların baktıkları suçlara bakmak üzere bazı mahkemeler olacak. Atama yapılacak, AK Parti'nin özel yetkilerıyle bu tip suçlarda tutuklama kararını o mahkeme verecek, itirazlar oraya yapılacak" diye konuştu.

"Şu anda Zekeriya Öz bu iş için özel olarak görevlendirildi" diyen Savaş, Öz'ün 'sicil'inin de pek parlak olmadığı savundu.

Vural Savaş, "Mahkemeler sivilleşirse AB'ye daha uyumlu olacak deniyor ancak, Ergenekon başlayalı şu gerçek ortaya çıktı. Hakim Türkiye'yi korku imparatorluğu haline getiren savcıların kararlarını inceleyince dehşet içinde kalıyor. Ergenekon'daki mahkeme kararlarına baktığınızda askeri mahkemeden daha büyük baskı var" diye konuştu.

Yargıtay Onursal Başsavcısı, "Yargıyı asıl bağımlı kılan şey Anayasa'ya aykırı ama Anayasa'ya getirilmeyen Hakimler Savcılar Kanunu...Ne olursa olsun Adalet Bakanı'nın izni olmadan savcılar yargılanamaz. Bakan tüm mufettişleri görevden alamaz. Bu tasarrufa karşı müffettişler idari yargıya başvurabişir, onlar buna da başvuramaz" ifadelerini kullandı.

"İnsanın en kolay lekelendiği meslektir bu, her karar da birilerini gücendirebilirsiniz diyen Savaş, "Bu konuda 2 kitap yazdım. Hakimlerin hukuka ayrılıkları işlendi. Bunların çoğu kanuna aykırı elde edılen deliller kullandı. İktidarın askeri savcıdan Genelkurmay'ın güdümünde olması korkusu var ama ondan daha fazla güdümdedir. Böyle yasaya aykırı görev yapmak görevi kötüye kullanmaktır" şeklinde konuştu.

Vural Savaş, "Açık söylüyorum adliyedeki T tipi örgütlenme Ergenekon başladığında, bu sorusturmalar eşgüdümlü belli cemaatin tüm kurumlarına sızmış" ifadelerini kullandı.

Yargıtay Onursal Başdavcısı Savaş ayrıca, "Şimdi yapılan değişiklikle devletin en ust seviyesinden kişilere suçlamayı Yargıtay Başsavcılığı açacak bu aşamada kuvvet komutanı Zekerıya Öz gibi savcıların eline teslim edilecek..." dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:33

İLGİLİ HABERLER