Gündem
  • 4.8.2009 00:00

VURAL: 'ŞEHİT POLİSLERİN KEMİKLERİ SIZLADI!..'

Polis Akademisi'nde yapılan Kürt Çalıştay'ı MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin sert sözlerinin hedefi olmuştu... Bahçeli, Çalıştay'a katılan gazetecilere de "12 kötü adam" yakıştırması yapmıştı.

Çalıştayın ardından MHP'nin öfkesi dinmedi. Bugün de Grup Başkanvekili Oktay Vural sert sözlerle çıkıştı... MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru'' Çalıştayının Polis Akademisinde yapılmasının, ''şehit polislerin kemiklerini sızlattığını, ruhlarını incittiğini'' söyledi.

Oktay Vural İçişleri Bakanı'nı polislerden özür dilemeye çağırdı, Bahçeli'nin 12 kötü adam' yakıştırmasına da açıklık getirdi...

MHP'li Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin önemli bir sorunu konusunda, bazı gazetecilerin de katıldığı bir çalıştayın, Polis Akademisinde yapılmasını son derece yanlış bulduklarını ifade etti.

TERÖRLE MÜCADELEYE VURULAN DARBE

Söz konusu toplantıda, terör örgütünün muhatap alınmasının bile teklif edildiğini öne süren Vural, bunun, ''terörle mücadele edenleri mahkum ettirme anlayışı'' olduğunu iddia etti.

Konuyu, Türkiye'nin terörle mücadelesine vurulmuş bir darbe olarak değerlendirdiklerini ifade eden Vural, şunları söyledi:

''Böyle bir toplantının Polis Akademisinde yapılması, şehit polislerin kemiklerini sızlatmış, ruhlarını incitmiştir. Şehit polisler ne için şehit oldu? Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün teminatı olan personeli yetiştiren akademide, terör örgütünün muhatap alınması konuşuluyor. Teröre karşı mücadele eden o polisleri yetiştiren akademide, bölücü başının muhatap alınması isteniyor. Bir adım sonrası da başka kurumlardır. Bu, Türkiye'nin terörle mücadele değil de terörle müzakere etmek istediğinin mesajıdır.''

İÇİŞLERİ BAKANI POLİSLERDEN ÖZÜR DİLESİN

Polis teşkilatın yetiştiği bu yerlerin, bölücü ifadelerin kullanılacağı yerler olmadığını belirten Vural, ''İçişleri Bakanı'nın ve Polis Akademisi yöneticilerinin, bütün polislerden özür dilemesini istiyorum'' dedi.

SİZ KİMİN YANINDASINIZ TERÖRİSTİN Mİ MİLLETİN Mİ?

Oktay Vural, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, ''terör örgütünün muhatap alınmasının doğru olmadığı, terör örgütünün Kürt kökenli vatandaşların temsilci olamayacağı'' yönündeki değerlendirmelerine karşı, AK Parti'li yöneticilerin, ''kan dökülmesinin devam etmesini istiyorlar'' gibi haksız isnatlarda bulunduklarını söyledi.

Bu ülkenin korunması gereken değerlerinin olduğunu ifade eden Vural, şöyle devam etti:

''AK Parti, terör örgütüyle müzakerenin ve masaya oturmanın, çözüm olduğunu ortaya koyuyor. 'Terör örgütünün beli kırılmalıdır, terörle mücadele edilmelidir, terör örgütü silahları bırakmalıdır' demenin bu millete ne zararı var? Siz kimin yanındasınız, terör örgütünün mü milletin mi? Terör örgütüyle pazarlık etmek çözüm değildir. Asıl önemli konu, AK Parti yöneticilerinin halen terörle mücadeleyi anlamamış olmasıdır. Kim kan dökülmesini istiyor? Bu milleti bölmek isteyenler, istiyor. 7 yıldır terörle mücadele edemediğinize göre, akan kanın sorumlusu da sizlersiniz.''

'12 KÖTÜ ADAM'A AÇIKLIK GETİRDİ

Oktay Vural, Bahçeli'nin çalıştaya ilişkin değerlendirmesinde, ''12 kötü adam'' ifadesini kullanması ile ilgili bir soru üzerine, bu ifadenin, bir takım kişileri hedef gösterme anlamına gelmediğini söyledi.

Vural, bu yakıştırmanın, her programda kendilerine yer bulan ve Türkiye'nin birlik bütünlüğü konusunda aşındırmayı hedefleyen yaklaşımla ilgili olduğunu kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER