Spor
  • 6.10.2008 02:34

VURAL: 'TÜRKİYE'DE BİR TANE TEMİZ ADAM KALDIYSA, O DA BENİM!..'

Takımının 2-1 mağlup olduğu Eskişehirspor maçından sonra bir gazetecinin teknik alanı ihlal ettiği iddiasıyla ilgili sorusuna sinirlenen Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Eskişehirspor taraftarlarının "komisyoncu" yakıştırmasına da, "Bu konuda Türkiye'de bir tane temiz adam kaldıysa, onun da ben olduğumu iddia ederim" dedi.
Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maç sonrası açıklama yapan Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, hakemin karşılaymayı 5 dakika uzatmasını eleştirdi. Vural, "Hakem arkadaş, 5 dakika bir maç uzattı. Nedenini bilemiyorum. Biz de o dakikalarda bir ara pozisyon dağıldı. Sol pozisyondaki oyuncumuz ters kademeye gittiğinden geri dönemedi. Youla, bomboş pozisyonda topa vurdu ve Kocaelispor'un bugünkü emeğine yazık oldu. Hakikaten, en azından buradan puan alabilecekken, Eskişehirspor'a futbol şansı diyelim. Yapacak bir şey yok. Ama şu var ki, futbol hiç hataya gelmiyor. Bizim son haftalarda şöyle düşünmemiz lazımdı. Kazanamıyorsak kaybetmeyelim. O yüzden topa basan bir takım. Son 5 dakikayı kontrolümüzde geçirmemiz lazım ki, bunu bir hafta boyunca çok çalışmamıza rağmen maalesef bu olayı kullanamadık. Bu bölümde ve bir tesadüf içeriye atılan bir top, akabinde yediğimiz bir gol. Eskişehirspor'un bu kazancını da küçültmek niyetinde değilim. Kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Çok zorlu bir maçı kazandılar. Bundan sonra yollarında başarılar diliyorum" diye konuştu.
Eskişehirsporlu taraftarların "komisyoncu" yakıştırmasına da sitem eden Yılmaz Vural, şunları söyledi:
"14 sene önce bu takımda teknik direktörlük yaptım. Bu takımın 1. Lig'e çıkmasında katkım oldu. Ligin 13. haftası takımdan ayrıldım. Dolayısıyla bana komisyoncu yakıştırması, Türkiye'de bir tane temiz adam kaldıysa bu konuda, o da ben olduğumu iddia ederim. Kim doldurdaysa bu kardeşlerimi burada, kim bu hale getirdiyse, hayatımda 19 takım çalıştırdım, hiç bir taraftar kitlesinden böyle bir tepki görmüyorum. Bu kardeşlerimiz doldurulmuşlar, kaldırılmışlar. Hiç böyle bir şey yoktur. Kimseden ne komisyon aldım, 23 seneden beri komisyon alsam ortaya çıkardı."
Vural, bir basın mensubunun "Teknik alanı devamlı ihlal ettiniz. Kendinize hakim olamıyor musunuz?" sorusu üzerine ise sözlerini şöyle sürdürdü:
"Teknik alanı ihlal etmiyorum. İşte bu dediğim şeyleri söylemeye çalışıyorum, ama onlara duyuramıyorum. Futbol Federasyonu'na buradan sesleniyorum. Bu sene öyle saçma bir kuralın üstünde durmaya başladılar. Basketbolda antrenör sahanın içine giriyor. Hani bir seyirci mi provoke oluyor, ne oluyor ? Niye senin gördüğün yanlışı ben gördüğüm halde ben oyuncuma yaptıramıyorum ? Bunu bana niye müsaade etmiyorsunuz ? Teknik alan denilen yerin her yerinde durma hakkım olması lazım. Zaten ufacık bir yer. Gidiyorum, 'gir içeriye'. Niye gireyim içeriye kardeşim ? Ben burada duyduğum, eksik gördüğüm şeylere teknik direktör olarak takıma katkıda bulunamayacağım mı, bu takıma söyleyemeyeceğim mi ? Orada yırtınmamızın sebebi işte buydu. Ben bunu yetiştiremedim, söyleyemedim. Sen de diyorsun ki, niye yapıyorsun?"
Yılmaz Vural, aynı kişinin "Hocam, ceza yönetmeliği var" demesi üzerine, "Ceza yönetmeliği değil ya. UEFA, FIFA'nın bunu değiştirmesi lazım. O alan benimse, istediğim yerde dururum. Bana söyler misin gerekçesini niye çıkamıyorum? Saçma sapan bir şey" dedi.
Eskişehirspor Yarndımcı Antrenörü Bülent Albayrak ise, "Özellikle ikinci yarıda oynanan oyundan çok memnunuz. Burada Rıza hocamın oturmasını isterdim. Geçen hafta aldığı bir hak mahrumiyeti sebebiyle burada olamadı. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren tekrar takımımızın başında takımımızı yönetecek ve Eskişehirsporumuzu başarıya taşıyacak. Bundan sonra Eskişehirspor'u çok daha güzel günler bekliyor" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:43

İLGİLİ HABERLER