Dünya
  • 28.2.2021 12:09

Washington Post: Bin Selman cezasız kalmamalı

Cemal Kaşıkçı'nın köşe yazarı olarak çalıştığı gazete, cinayet nedeniyle Muhammed bin Selman için talep ettiği cezaları yazdı.

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesi, dünyada büyük yankı uyandırdı.

Suudi Arabistan yönetimi suçlamaları kabul etmese de Türkiye ilk günden bu yana gerçeklerin ortaya çıkması için olayın üzerine gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda büyük kararlılık gösterdi.

Türkiye'nin bu kararlılığının ardından Amerikan yönetimi de Cemal Kaşıkçı hakkındaki istihbarat raporunu açıkladı.

Raporda, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın yakalanması veya öldürülmesiyle ilgili operasyonu onayladığı sonucuna ulaşıldığı belirtildi.

"CİNAYETİN SORUMLUSU SELMAN"

"Bu sonuca, Prens Muhammed bin Selman'ın, ülkede karar alma mekanizmalarını kontrol ettiği, cinayette Prens'in önemli bir danışmanının ve güvenlik ekibinin yer aldığı, Prens'in Kaşıkçı da dahil yurt dışındaki muhalifleri susturmak için şiddet içerikli adımlar attığı gerçeklerini baz alarak ulaştık." ifadelerine raporda yer verildi.

Cemal Kaşıkçı'nın köşe yazarı olarak çalıştığı Washington Post gazetesi tarafından "Muhammed bin Selman cinayetin suçlusu. Biden ona izin vermemeli" başlığıyla yayınlanan yazıda, Selman için talep edilen cezalar sıralandı.

"ABD'YE GİRİŞİ YASAKLANSIN, MAL VARLIĞI DONDURULSUN"

2018'de işlenen cinayete Veliaht Prens Selman tarafından onay verildiği, Selman'ın olayla ilgili "mutlak karar verici" olduğu kaydedilerek, şöyle denildi:

"ABD daimi oturma izni ve Post'un köşe yazarı olan bir kimseye karşı işlenen bu tiksindirici suç, cezasız bırakılmamalı. Muhammed bin Selman'ın, yasalar altında ABD'ye seyahati engellenmeli ve mal varlığı dondurulmalı."

 

Washington Post: Suudi Veliaht Prens Selman cezasız kalmamalı #1

 

Güncellenme Tarihi : 28.2.2021 12:18

İLGİLİ HABERLER