Spor
  • 22.2.2013 21:30

Webo geldi Sow bitti

Çift forvete döndüğünden bu yana UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlayan ve Spor Toto Süper Lig'de ikinci sıraya tırmanan F.Bahçe'de performansı düşen bir isim var; Moussa Sow...

UEFA Avrupa Ligi son 32 karşılaşmasında BATE Borisov'u Cristian Baroni'nin penaltı golüyle geçen Fenerbahçe'de penaltıyı yaptıran isim olan Moussa Sow, istekli oyunuyla bir kez daha takdiri topladı ancak sezonun ikinci devresinde girdiği gol orucunu bir türlü bozamadı.

Fenerbahçe taraftarlarının özellikle iç sahada teknik direktör Aykut Kocaman'dan çift forvet isteği, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor formasıyla başarılı bir performans sergileyen Pierre Webo'nun gelişiyle gerçekleşti. 3 orta saha oyuncusu kullanan Kocaman, takım savunmasına yardım için Moussa Sow'u sol kanada kaydırdı.

Moussa Sow, merkezden uzaklaşıp sol kanada kaydığından beri gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyor.

Pierre Webo öncesi 18'i lig olmak üzere 32 maçta forma giyen ve bu maçlarda 2210 dakika süre alan Moussa Sow, 12 gol 7 asistlik performansıyla takımının en önemli gol silahı durumundaydı. 116 dakikada 1 gol atan Moussa Sow'un yanına bir partner alınması durumunda performansının artacağı düşünülüyordu. Ancak, Webo'nun forma giymeye başladığı Sivasspor maçıyla birlikte 5 maçta 485 dakika süre alan Senegalli yıldız forvet, skora sadece dolaylı yoldan katkı yapabildi.

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Sivasspor maçında Sow penaltıyı aldırdı ancak Dirk Kuyt bu vuruştan yararlanamadı. Dün bir kez daha penaltıyı aldıran yıldız forvet, penaltının gole çevrilmesiyle birlikte skora dolaylı yoldan katkıda bulunmuş oldu.

Ara transfer döneminde kadroya katılan 31 yaşındaki Pierre Webo ise oynadığı 5 maçta 378 dakika süre buldu. Spor Toto Süper Lig'de oynanan Sivasspor, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor maçları ile birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan 2 BATE Borisov maçında ilk 11 başlayan Webo, 5 maçta 2 gol 1 asistle oynadı.

Tecrübeli santrafor, 124 dakikada 1 skora etmiş oldu.
SPORX

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:54

İLGİLİ HABERLER