Spor
  • 21.10.2008 00:11

WENGER, F.BAHÇE'NİN HANGİ FUTBOLCULARINI ÖVDÜ

İSTANBUL - Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Fenerbahçe'nin, bu sezon gerek Türkiye'de ligde ve gerekse Şampiyonlar Ligi mücadelesinde çok puan kaybettiğini, o nedenle yarınki maçta kendilerine karşı galibiyet için mücadele edeceğini söyledi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak İngiliz takımının teknik direktörü, kaleci Almunia ile birlikte, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.
Fenerbahçe'nin bu sezon hak ettiği yerden uzakta olduğu düşüncesine katılıp katılmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Wenger, ''Evet, kesinlikle kaliteli bir takım ve iyi oyunculara sahip. Gerek Türkiye liginde, gerekse Şampiyonlar Ligi'nde gereğinden fazla puan yitirmiş durumda. Bize karşı, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde yitirdikleri puanları telafi etmek için oynayacaklardır'' dedi.
Fenerbahçe'nin, kendileri açısından nasıl bir tehlike oluşturabileceği sorusuna Wenger, sarı-lacivertli ekibin ofansif gücünün yüksek olduğunu ifade ederek yanıt verdi.
İngiliz ekibinin teknik direktörü, ''Kesinlikle ofansif bir takım. Kaliteli oyuncuları var. Takımda topu dağıtan Alex var. İngiltere'de oynayan Emre var, Kazım var. Roberto Carlos, Semih, Guiza... Bunların hepsi gayet ofansif oyuncular'' diye konuştu.
Wenger, ''Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in, İspanya Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonu olduktan sonra Fenerbahçe'de de başarılı olmasını beklemez miydiniz?'' şeklindeki soruyu ''Aragones buraya geldi. Şu an ekim ayındayız. Başarılı olabilmesi için en az 6 ay verilmeli'' diye yanıtladı.
Aragones'in baskı altında olduğu yorumuyla ilgili olarak da Wenger, ''Ben böyle bir şey duymadım. Zaten bizim yüzlerimize baktığınızda, sürekli baskı altında olduğumuzu görürsünüz'' dedi.
Arsenal'de sakatlıkları bulunan Gallas, Toure ve Sagna, Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.
Bu üç futbolcunun kadroda bulunmadığını belirten Wenger, ''Bu nedenle zaaflarımız var, ama bunun üstesinden gelmek için her şeyi yapacağız'' dedi.
Yıllar önce Aragones ile futbolcu Henry arasında geçen bir olayın hatırlatılması üzerine Wenger, bu konuyla ilgili daha önce Aragones ile görüştüğünü ve herhangi bir ırkçı yaklaşım olmadığının ifade edildiğini kaydetti.
Wenger, ''Affettiniz mi?'' sorusuna ''Tabii ki'' yanıtını verdi.
Fenerbahçe karşısına takımın kaptanı olarak çıkacak kaleci Almunia, elinden gelen her şeyin en iyisini yapacağını ifade etti.
Almunia, kaptan olmanın kendisine herhangi bir baskı getireceğini düşünmediğini ifade ederek, ''Herhangi bir cumartesi ya da pazar maçıymış gibi kalemi korumaya çalışacağım. Baskı getireceğini sanmıyorum'' dedi.
Arsenal'in, yarın Fenerbahçe karşısına çıkacağı muhtemel 11'i şöyle:
Almunia, Eboue, Clichy, Silvestre, Wallcot, Denilson, Song, Fabregas, Nasri, Van Persie, Adebayor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:10

İLGİLİ HABERLER