Ekonomi
  • 6.8.2020 23:26

Windows Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar?

Windows sunucu; hizmetlerin çok sayıda kullanıcıyla paylaşılması, veri depolanması, kurumsal ağların kapsamlı şekilde yönetilmesi ve kontrol edilmesi gibi özel işlemler için tasarlanan sunucudur.  Bu sunucular ile kurumsal ağ iletişimi, internet barındırma, veri tabanı, kurumsal çapta mesajlaşma gibi birçok işlemi en verimli şekilde yürütebilirsiniz.

Windows sunucular standart olarak nitelendirilen bir sunucu işletim sistemiyle aynı özelliklere ve çalışma sistemine sahiptir. Bir web sitesini barındırma, kullanıcı yönetimi, kullanıcı ve uygulama arasında olan kaynak yönetimi, mesajlaşma, güvenlik ve yetkilendirme, gibi sunucu odaklı birçok hizmeti sağlayabilirsiniz.

Microsoft tarafından özel olarak tasarlanan Windows sunucu  kurumsal çözüm arayanlar için en doğru tercih olacaktır.

Windows Sunucu Ne İşe Yarar?

Windows sunucu; ağ bilgisayarları içinde kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olan özel işletim sistemidir. Normal bilgisayarda kullanılan sürümlerden tamamen farklı bir işletim sistemine sahiptir. Bir tek ağ sunucuları üzerinde kullanılabilmektedir.

Windows sunucu içinde yer alan bileşenlerle birlikte ağ sunucuları içindeki yönetici olarak atanan kişilere düzenleme, kontrol etme gibi olanaklar tanır. Ayrıca içinde bulunan veri tabanı ve ASP gibi bileşenlerle çok pratik bir şekilde sunucu kontrolü yapabilirsiniz. Büyük işletmelerde kullanılabileceği gibi küçük işletmeler için de etkili çözümler sunmaktadır.

LimonHost, en uygun fiyatlarla  Plesk panel ve msSQL seçenekleri olan Windows sunucuları sizler için satışa sunuyor.  Farklı özelliklere sahip paketler arasından hemen bir seçim yapabilirsiniz.

Windows Sunucu Avantajları Nelerdir?

Web sitesi ve script oluşturabileceğiniz ücretsiz bir programlama dili olan Asp.net ile oluşturduğunuz programları bir tek Windows sunucuları sayesinde çalıştırabilirsiniz. Bu yüzden hosting hizmeti almak isteyen birçok kişi Windows sunucuları tercih etmektedir.

Asp.net sayesinde Misrosoft SQL kullanarak veri tabanına dayalı bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Ayrıca birçok Microsoft aracını kullanarak da web sitenizi oluşturabilirsiniz. Windows sunucular PHP’yi de çalıştırabilecek düzeydedir.

Mail, dahili web sitesi, uzaktan erişim, mobil cihaz desteği, dosya ve yazıcı paylaşımı, yedekleme ve geri yükleme gibi araçlar Windows sunucularının barındırdığı unsurlardır. Bu sunucular hem küçük hem de büyük firmalar için birçok kurumsal çözüm sunar.

Windows sunucularıyla ilgili tüm sürümlere çok uzun süreli ve kapsamlı destek Microsoft tarafından sağlanır. Windows sunucular grafiksel olarak kullanıcı ara yüzüne sahiptir. Ayrıca birçok uygulamayı desteklerler ve sistem güncellemeleri de pratik bir şekilde kurulur. Ülkemizde birçok web geliştirici Windows sunucu ile çalışır.

Windows server olarak da nitelendirilen ve web geliştiriciler tarafından en çok kullanılan sunucu türünü sizlere anlattık. Ayrıca dünyanın en büyük firmalarından biri Microsoft’a ait bu ürünün detaylarına değindik. Şimdi de sizlere LimonHost tarafından sağlanan avantajlı Windows sunucu paketlerinden bahsedelim.

LimonHost Windows Sunucu Paketleri

LimonHost kullanıcılarının farklı ihtiyaçlarını karşılayacak özel Windows sunucu paketleri sunar. Firmanın şuan aktif olan Windows sunucu paketleri  şu şekildedir;

Limon W2: Bu pakette  1v CPU  işlemci ve 2 GB ram bulunur. Ayrıca 40 GB SSD disk kullanabilirsiniz. Bunun yanında sınırsız trafik ve Tier  3 data centerdan da yararlanabilirsiniz.

Limon W4: Bu paket kapsamında 2v CPU işlemci ile birlikte 4 GB ram kullanabilirsiniz. Buna ek olarak 60 GB SSD disk kullanabilirsiniz.  Bu pakette de sınırsız trafik ve Tier 3 data center yer alır.

Limon W4-S: Bu paket de 2v CPU işlemciyle birlikte 8 GB ram sunar. 80 GB SSD alanını da kullanabilirsiniz. Sınırsız trafik ile Tier 3 data centerdan da faydalanabilirsiniz.

Limon W8-M:  Bu pakette 4v CPU işlemci ve 8 GB ram bulabilirsiniz. Ayrıca 100 GB SSD disk alanı kullanabilirsiniz. Tüm müşterilere sınırsız trafik ve Tier 3 data center da sağlanmaktadır.

Limon W8-L: Bu paket kapsamında 4v CPU işlemciye ek olarak 8 GB ram bulabilirsiniz. Size 120 SSD disk sağlar.  Sınırsız trafik ve Tier 3 data center da bulabilirsiniz.

LimonHost tarafından sunulan bir Windows sunucu için ihtiyaçlarınızı belirlemeniz yeterlidir. Daha sonra bu paketi hemen sepetinize ekleyerek satın alabilirsiniz. İşlem sırasında bir sorun yaşarsanız müşteri hizmetleri numarası,  mail servisi ve canlı yardım hattı üzerinden profesyonel ekiplerden hemen destek almayı talep edebilirsiniz.

Windows Sunucu Özellikleri Nelerdir?

LimonHost tarafından müşterilerine sağlanan Windows sunucu birçok avantaj barındırmaktadır;

Uptime Oranı: Cluster alt yapısı sayesinde sunucularda %99.9’a kadar uptime oranıyla erişilebilirlik elde edebilirsiniz.

Veri Merkezi: Tüm paketlerde ISO 27001 standartlara sahip Tier 3 Data center tüm ihtiyaçlarınızı karşılar.

Network: Tüm sunucularda sunucular arasında hızlı iletişim için 40 Gbit  network kullanılmaktadır.

Trafik Limiti:  Tüm Windows sunucu paketlerinde 100 Mbit sınırsız trafik limitinden yararlanabilirsiniz.

Ücretsiz İade: İhtiyaçlarınıza cevap vermeyen paketleri 15 gün içinde koşulsuz LimonHost’a iade edebilirsiniz.

Yedekleme: Tüm sunuculardaki bilgileriniz Cloud teknolojisi sayesinde yedeklenir ve veri kaybı en düşük seviyeye çekilir.

Sunucu Kurulum: Bir sunucu satın aldıktan sonra LimonHost ekipleri birkaç dakika içinde kurulum yapar.  Tüm ayarlar sizin direktiflerinize göre yapılır.

Alanında uzman bir müşteri hizmetleri departmanından Windows sunucu hizmetleri için 7 gün 24 saat profesyonel destek alabilirsiniz.

LimonHost’u Ziyaret etmek için: https://www.limonhost.net/

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 6.8.2020 23:28

İLGİLİ HABERLER