Gündem
  • 12.8.2009 00:02

X ŞAHIS BAKIN KİM ÇIKTI?

İlk iddianamenin sanıklarından Emin Gürses'in sık sık görüştüğü, ancak kim olduğu bilinmeyen x şahıs 3. iddianamenin sanığı oldu. Emin Gürses'le tutuklu kurtarmaktan, milleti birbirine kırdırma planlarına kadar kaos çıkarma üzerine görüşmeler yapan isim bakın kimmiş?

Ergenekon'un 1. iddianamesinin önemli sanıklarından biri Emin Gürses. Ancak iddianame kapsamında görüştüğü ve yakınlık kurduğu isimler Üniversite çevresinden değil. İşte onlardan biri... İlk iddianamede x şahıs olarak geçen kişi bugün artık tanınıyor. Ortaya çıkan isim şaşırtıcı.

Evinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast planları ve cephanelik bulunan Yarbay Mustafa Dönmez. Dönmez üçüncü iddianamede örgüte üye olmak, nitelik bakımından vahim silah bulundurmak ve hükümeti ordadan kaldırmaya teşebbüsle suçlanıyor.

İkilinin arasında yapılan konuşmalardan bazıları daha önce kamuoyuna yansımıştı. 3. İddianameye giren bir telefon kaydında, ikilinin yine örgütün kaos çıkarma hedefine hizmet edecek planlar üzerinde konuştuğu ileri sürülüyor.

Var olduğu iddia olunan Ergenekon Terör Örgütünün darbe hedefine ulaşmak için en önemli stratejisi, gerilim ve kaostu. Emin Gürses ile Yarbay Dönmez arasında geçen konuşmaların da kaos planına hizmet edecek planın parçaları olduğu ileri sürülüyor.

İkili arasındaki konuşmalardan biri de 3 polis memurunun şehit olduğu Amerikan Konsolosluğu saldırısı üzerineydi.

Ergenekon savcılarının örgütün hedefleriyle ilgili mütaalaları, darbeye zemin hazırlamak amacıyla kaos planları yapmak yönündeydi. Planlar arasında suikastlar ve toplumda kargaşa oluşturacak olayların çıkarılması yer alıyordu. İddianameye göre ikili arasındaki bu görüşmeler kaos planlarını doğruluyor.

samanyolu

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER