Spor
  • 31.3.2009 00:06

'YA KAZAN YA DEFOL!..'

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta Türkiye'nin de rakibi olan Belçika'da basın, milli takım teknik direktörü Vandereyken'e ''Ya kazan ya defol'' diye yazdı.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. grupta geçen cumartesi akşamı konuk ettiği Bosna-Hersek'e 4-2 yenilen Belçika'da ağır yenilginin şoku sürerken, basın, teknik direktör Rene Vandereyken'e yönelik ağır eleştirilerini sürdürüyor.

Belçika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden HLN, Vandereyken'e ''Ya kazan ya defol'' diye seslenirken, ulusal basında da pek çok gazete, ''Siste kaybolduk'', ''Cumartesi akşamı Belçika, İskoç kafe takımları gibi oynadı'' başlıklarını kullanarak, milli takımı eleştirdi.

Çarşamba günü oynanacak rövanş niteliğindeki maçı mutlaka kazanmaları gerektiğine dikkat çeken medya, cumartesi akşamı oynanan olaylı maçta taktiksel hatalarla kaybettiklerini ve dolayısıyla 2010'da Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerinden giderek uzaklaştıkları yorumunu yaptılar.

Vandereyken'in maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, ''Biz Bosna'dan daha iyi oynadık. İşler bizim için iyi gitmedi'' gibi sözlerinin Belçika Futbol Federasyonu Başkanı Froncois De Keersmaecker'i de kızdırdığı ortaya çıktı.

Belçika basınında, federasyon başkanı Keersmaecker'in tecrübeli çalıştırıcıya ultimatom verdiği yazılırken, Bosna-Hersek maçının kazanılamaması durumunda Vandereyken ile yolların ayrılacağı ve yola ümit milli takım çalıştırıcısı Jean-Francois De Sart ile devam edileceği iddia edildi.

Teknik direktör Vandereyken'in Bosna-Hersek maçını kaybeder ve gönderilirse, yerine gelebilecek adaylar da belli olmaya başladı.

Belçika basınına göre, milli takım için en kuvvetli aday bir dönem Galatasaray'ı da çalıştırıp şampiyon yapan Marsilya Teknik Direktörü Erik Gerets olurken, ikinci kuvvetli aday olarak Fatih Tekke'nin takımı Zenit St. Petersburg'u çalıştıran Hollandalı Dick Advocaat yer aldı. Üçüncü bir isim olarak yine Hollandalı Leo Beenhakker'in düşünüldüğü belirtildi.

Öte yandan, federasyon başkanı Keersmaecker, Belçika'nın şansı Türkiye'nin elinde derken, ''Eğer İspanya, Türkiye'yi bir kez daha yenerse 2010 Güney Afrika için şansımız devam eder'' yorumunu yaptı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER