Spor
  • 18.8.2021 08:59

Ya Marcao gider ya Kerem

"Bu olay burada kalmaz. Kerem’in sessizliğinin efendiliğinin altında bir fırtına yatıyor. Fatih Terim’in açıklamalarına bakarsanız, bir özür ile Marcao olayı kapatılacak. Peki o zaman bir soru sorayım; Marcao, tıpkı Kerem Aktürkoğlu’na saldırdığı gibi Terim’e saldırsaydı, yine bir özür ile geçiştirilecek miydi bu olay?”

UĞUR MELEKE: TAYLAN-BERKAN-CiCALDAU OLDUKÇA YÜREKLi BiR ÜÇLÜ

Galatasaray için artıların da eksilerin de olduğu karmaşık bir maçtı. Giresun’un önde baskı yaptığı dönemde yine savunmadan çıkmakta zorlandılar. Marcao’suz süreçte bu handikabı nasıl tolere edeceklerini de merak ediyorum. Ancak takım daha genç, daha dinamik. Taylan-Berkan-Cicaldau üçlüsü çok koşan, çalışan, serseri top kazanan, pas arası yapan yürekli bir üçlü. Tabii Diagne’nin formunu da pas geçmemek gerek. Gol attı, penaltıyı aldı, Sacha Boey’nin penaltısında pası verdi, maçın kahramanıydı kesinlikle.

MEHMET ARSLAN: MARCAO SALDIRGANLIĞININ DIŞINA ÇIKAMIYORUM

PSV karşısındaki G.Saray ile bu G.Saray arasında büyük fark var. Ama iyi bir takımı oluşturan sadece kaliteli oyuncular değildir. Bir takımı disiplin, saygı, dayanışma gibi değerler oluşturur. Oyuncular bu değerleri ne kadar yansıtırsa o kadar başarılı olur. Kusura bakmayın ben Marcao saldırganlığının dışına çıkamıyorum. Eminim yeni transferler de nereye geldiklerini sorguluyorlardır şimdi. Bu durumda önemli olan yeni transferlerin verimi mi, yoksa Marcao için alınacak karar mı?

Yeni transferlerden Van Aanholt ve Berkan Giresun’da olumlu görüntüler verdi. Ancak Cicaldau tutuktu ve ilk maçında özel bir futbolcu olduğuna dair sinyaller vermedi. Geldiği Romanya Ligi’nin seviyesi oldukça düşük. Görünen o ki adaptasyon için zamana ihtiyacı var.

3- G.Saraylı Marcao’nun maç içinde Kerem’e saldırmasını nasıl okumalıyız? Daha önce de Ümit Milli Takım maçında Halil Dervişoğlu’na saldıran Marcao için G.Saray Yönetimi ne yapmalı? 

MEHMET ARSLAN: ‘KAZANMAK iÇiN HER ŞEY MÜBAH’ DiYENLERiN TARAFINDA MISINIZ?

Banu Yelkovan dün yazısında çok güzel özetlemiş, “Marcao’ya ne ceza verilecek bilmiyorum ama Galatasaray tesislerinin kapısında ‘Seni buraya getiren yeteneğindir, burada tutacak olansa karakterindir’ yazdığını çok iyi biliyorum” demiş. Fazla söze gerek var mı? Kazanma uğruna Melo gibi bir oyuncuyu takımda tuttu Galatasaray. Fatih Terim’in açıklamalarına bakarsanız, bir özür ile Marcao olayı da kapatılacak. Peki o zaman ben başka bir soru sorayım; Marcao tıpkı Kerem’e saldırdığı gibi, sinirlenip Terim’e saldırsaydı, yine bir özür ile geçiştirilecek miydi bu olay? Ya başka bir maçta, bir başka oyuncu daha aynı şeyi yapsa yine özür mü dileyecek? Teşekkürler Banu Yelkovan, Galatasaray karar vericilerinin hatırlamadığı o güzel yazıyı bize hatırlattığın için. Anlaşılan onlar, ‘kazanmak için her şey mübah’ tarafındalar. Dün bu konu ile ilgili küçük bir araştırma yaptım. Bu olay burada kalmaz. Kerem’in sessizliğinin ve efendiliğinin altında bir fırtına yatıyor. Eğer gereken yapılmazsa ya Marcao gider bu kulüpten ya da Kerem.

UĞUR MELEKE: REMZi SANVER’iN AÇIKLAMASINI MERAKLA BEKLiYORUM 

Ben de G.Saray Yönetimi’nin tavrını merak ediyorum. Taylan Antalyalı’nın sosyal medya paylaşımı sonrası Galatasaray Yöneticisi Remzi Sanver’in açıklamalarına hayran olmuştum. Bu olayda da Sanver’in açıklamalarını bekliyorum merakla. Tabii bir de TFF boyutu var işin. Talimata göre şiddetli hareket 3-6, saldırı 5-10 maçla cezalandırılıyor. Ben hâlâ bu yıllanmış, eskimiş, gri alan dolu talimatın sıfırdan yazılmamasına anlam veremiyorum. Futbol değişiyor. Bence yepyeni, modern ve suyun daha az bulanık olduğu yeni bir talimatı hak ediyor Türk futbolu.

GÜNTEKiN ONAY: MARCAO’NUN SEBEP OLDUĞU TAHRiBAT KOLAY TELAFi EDiLMEZ

Antrenmanda veya soyunma odasında futbolcular arasında kavga sıklıkla görülen bir durum. Ancak maç oynanırken takım arkadaşına saldıranı ilk defa gördüm. Marcao, ağır bir ceza alacaktır. Ancak yarattığı duygusal tahribat kolay kolay telafi edilecek gibi değil.

Güncellenme Tarihi : 18.8.2021 09:03

İLGİLİ HABERLER