Gündem
  • 30.4.2006 15:20

'YABANCI DAMAT' DİZİSİNE DEVLET TÖRENİVARİ TEŞEKKÜR

GAZİANTEP, adını Türkiye ve Yunanistan’da markalaştıran ’Yabancı Damat’ dizisine devlet törenini andıran sokak açılışlarıyla teşekkür etti. Dizide Memik Dede’yi canlandıran sanatçı Arif Erkin Güzelbeyoğlu’nun adı bir sokağa verildi. Güzelbeyoğlu’nun dizide oynadığı Memik Baklavacıoğlu adı da yine dün çekimler sırasında senaryo gereği bir sokağa verildi. Sanatçı Güzelbeyoğlu, Vali, Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü’nün de hazır bulunduğu törene dizideki sevgilisi Eftelya Hanım’la katıldı.

3 SOKAĞA 3 İSİM

Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepli bilim adamları Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Göğüş ile Kanal D’de ekrana gelen dizide Memik Dede rolünü oynayan sanatçı Arif Erkin Güzelbeyoğlu’nun isimlerini törenle Şehitkamil ilçesindeki 3 sokağa verdi. Törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, sanatçı Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu ile Prof. Dr. Ahmet Göğüş’ün yakınları ve sevilen dizide Eftelya Hanım karakterini canlandıran Tülin Oral da katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Başkan Asım Güzelbey, Gaziantep’in kendisinin yetiştirdiği ve kendisine hizmet eden insanları asla unutmadığını belirterek, "Onları mutlaka ebediyete kadar gönlünde yaşatır" dedi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi merhum Prof. Dr. Ahmet Göğüş ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi merhum Prof. Dr. Atilla Müftüoğlu’nun Gaziantep ile ilişkilerini asla koparmadığını ifade eden Güzelbey, şunları söyledi: "Gaziantep’ten giden her hastaya yardımcı oldular. Ama çok genç yaşta bu iki değerli arkadaşımızı kaybettik. Ama biz onların isimlerini bir sokakta yaşatmayı uygun bulduk. Belediye meclisinin aldığı kararla, bu yeni açılan mahallede 2 ayrı sokağa isimlerini verdik. Bu şehirde doğmuş, büyümüş çok büyük üstat Arif Erkin’in ismini de bir sokakta yaşatacağız."

SENARYO GEREĞİ ÇEKİM

Törenlerin devamında Yabancı Damat dizisinin çekimleri yapıldı. Çekimlerde, senaryo gereği ’Memik Baklavacıoğlu’ adı verilen sokağın açılışı da gerçekleştirildi. Törende Gaziantep şivesiyle konuşma yapan Başkan Güzelbey, gerçekte yaşamış olan Memik Baklavacıoğlu’nun Gaziantep’in yetiştirdiği en önemli baklavacı ustası olduğunu, yetiştirdiği çırakların bile ünlü usta olduğunu belirterek, "Bu yüzden Memik Usta’nın adını bu sokakta yaşatacağız" dedi. Ustanın diziyle anıldığını da ifade eden Güzelbey, "Allah Memik Usta’ya da, Eftelya Hanım’a da uzun ömürler versin. İnşallah yakın bir zamanda büyük bir meydanda nikahlarını kıyarak evlendireceğiz ve mutlu olacaklar" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER