Gündem
  • 30.10.2005 00:07

YABANCI DİPLOMAT TOKALAŞMA SIRASINDA SEZER'İN AVUCUNA NE BIRAKTI?

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet'in kuruluşunun 82. yıldönümü dolayısıyla TBMM'de kutlamaları kabul etti. Tayland Maslahatgüzarı Pornpimon Chandee, Sezer ile tokalaşırken, eline boncuklar ve Atatürk rozeti bıraktı.


Cumhurbaşkanı Sezer, Anıtkabir'deki törenin ardından Meclis'e geldi. Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından askeri törenle karşılanan Sezer, tören kıtasını selamladıktan sonra tebrikleri kabul etmek üzere Tören Salonu'na geçti.

Tören Salonu'na, sırasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ve Arınç geldi. Orgeneral Özkök ile kendilerine ayrılan yerden selamlaşan Erdoğan, Danıştay Başkanı Ender Çetinkaya ile tokalaştı. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ve Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile selamlaştı.


İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kabul Töreni başladı. Sezer'e sırayla TBMM Başkanı Arınç, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, CHP Genel Başkanı Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu, Yargıtay Başkanı Arslan, Danıştay Başkanı Çetinkaya, Bakanlar, kuvvet komutanları, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, TBMM Başkanvekilleri, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, TBMM katip üyeleri ve idare amirleri, partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar tebriklerini iletti.


Basın mensuplarıyla da tokalaşan Sezer, daha sonra yabancı misyon şeflerinin tebriklerini kabul etti. İlk olarak Filistin Büyükelçisi Fuad Yasin'in tebriklerini iletti. Tayland Maslahatgüzarı Pornpimon Chandee, Sezer ile tokalaşırken, Sezer'in eline boncuklar ve Atatürk rozeti bıraktı. Kabullerin ardından Sezer, elindeki rozet ve boncukları, basın mensuplarına gösterdi. Tebriklerin ardından Sezer, Hipodrom'daki törene katılmak üzere TBMM'den ayrıldı. Sezer'i, Arınç, törenle uğurladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER