YAĞIŞLAR SÜRECEK

2 dk okuma
YAĞIŞLAR SÜRECEK

Hızlı Özet

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Kuzey ve iç bölgelerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Kayseri, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Sivas) ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ile Ağrı'nın kuzey ve batı ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor.



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Kuzey ve iç bölgelerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.



Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güneydoğusu ile zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; iç ve batı bölgelerimiz ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:



Ankara: Parçalı çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25 İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Anadolu Yakası başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.



29 İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33 Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34 Antalya: Az bulutlu ve açık 36 Samsun: Çok bulutlu, aralıklı olmak üzere kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 24 Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı olmak üzere kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor 25 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

Bu haber 3137 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsun'da caddeye düşen İHA bakın hangi ülkeye ait
Gündem

Samsun'da caddeye düşen İHA bakın hangi ülkeye ait

Doğu Haber gazetesi, Türkiye'nin Samsun kenti semalarında düşen kimliği belirsiz insansız hava aracının Ukrayna'ya ait olduğunu bildirdi.

Habervitrini12734 Görüntüleme
Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Türkiye için korkutan senaryo
Gündem

Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Türkiye için korkutan senaryo

Bu yıl dünyada meteorolojik karakterli doğal afetlerde artış bekleniyor. Yangınlar, seller, fırtınalar ve aşırı sıcaklıkların birçok bölgede etkili olacağı öngörülürken, Türkiye’ye etkileri de merak konusu oldu. 

Habervitrini10734 Görüntüleme
Erdoğan'dan gençlere mesaj: Fatih’in ruhu ölmez
Gündem

Erdoğan'dan gençlere mesaj: Fatih’in ruhu ölmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turka Kocaeli Stadyumu önünde vatandaşlara hitap etti. Terörsüz Türkiye'nin hedefinde kararlılık vurgusu yapan Erdoğan "Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde sizlerin (gençler) huzuru ve esenliği var. Terörle mücadele için harcanan kaynaklar artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya, teknolojiye harcansın istiyoruz. Terörün tamamen devre dışı kaldığı yeni dönemde gençliğin eyvahı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak" ifadelerini kullandı. Gençlerin, Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirten Erdoğan, "Fatih’i bir kılıçtan ibaret sananlar bilsinler ki Fatih ölmüştür ama Fatih’in ruhu ölmez, Fatih’in ruhu ebedi kalacaktır" dedi.

Habervitrini10051 Görüntüleme
Altın ve gümüş baskı altında! Pazartesi uyarısı geldi
Gündem

Altın ve gümüş baskı altında! Pazartesi uyarısı geldi

Filiz Eryılmaz, piyasaların Orta Doğu’daki savaşın kısa süreceği yönündeki iyimserliği geride bırakarak olumsuz senaryoya geçtiğini söyledi. ABD’de güçlü enflasyon ve yüksek faiz beklentisinin altın ve gümüşü baskıladığını belirtti. Muhtemel “pazartesi” senaryosunda ise riskli varlıklardan kaçış ve satış baskısının artabileceğini ifade etti.

Habervitrini13283 Görüntüleme