Gündem
  • 16.5.2013 22:21

Yağmur yağdı espiriler patladı...

Beyaz Saray’ın bahçesinde ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama kısa süreli yağan yağmur nedeniyle ABD Deniz Piyadeleri bir süre ikiliye şemsiye tuttu.
Yağmurun başlaması üzerine şemsiye getirilmesini isteyen Obama, Deniz Piyadelerinin şemsiye getirmesi üzerine esprili şekilde, “Deniz Piyadeleri yanımızda güzel duracaklardır. Ben takım elbisemi değiştireceğim ama Erdoğan’ın böyle bir imkanı var mı bilmiyorum” dedi. Basın toplantısını izleyen ve şemsiye imkanı olmayan gazetecilere dönen Obama, “Ancak sizler için üzgünüm” dedi.
Başbakan Erdoğan da, “Ev sahibi ne derse tabiyiz” dedi.

"Beraber ıslandık yağan yağmurda..."

Obama ve Tayyip Erdoğan, görüşme sonrasında Gül Bahçesi’nde (Rose Garden) düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Konuşma esnasında korumalar tarafından şemsiye tutulan iki liderin fotoğrafını paylaşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Beraber ıslandık biz bu yağmurda" yorumunu kullandı. Bağış, paylaştığı fotoğrafta, "Beraber ıslandık yağan yağmurda, ABD’ye de herşey Türkiye’yi hatırlatıyor. Model ortaklığın hedefi küresel barış" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER