Yakalanacağını anlayınca polise kurşun yağdırdı

2 dk okuma
Yakalanacağını anlayınca polise kurşun yağdırdı

Hızlı Özet

Bursa'da üç farklı suçtan aranması olan bir şahsın içinde olduğu aracı durdurmak isteyen polis ekipleri, 10 kilometrelik kovalamacanın ardından aracı durdurdu. Araçtaki şahıslardan biri polise kurşun yağdırırken, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. yakalanan şahsın ve firar eden kişinin kaçma anı ve kaçtıkları otomobilin askıda kalması ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.






Bursa'da üç farklı suçtan aranması olan bir şahsın içinde olduğu aracı durdurmak isteyen polis ekipleri, 10 kilometrelik kovalamacanın ardından aracı durdurdu. Araçtaki şahıslardan biri polise kurşun yağdırırken, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. yakalanan şahsın ve firar eden kişinin kaçma anı ve kaçtıkları otomobilin askıda kalması ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.



Olay, merkez Yıldırım ilçesi 75. Yıl mahallesi Kerpiç sokakta meydana geldi. Barış Manço Kültür Merkezi yakınlarında 16 ADU 202 plakalı aracın içerisinde şüpheli F.T.(27)'yi fark eden polis ekipleri, aracı durdurmak istedi. Polislerin dur ihtarına uymayan şüpheli ve yanındaki iki kişi kaçmaya başladı. Yaklaşık 10 kilometrelik kovalamacanın ardından Kerpiç sokağa giren şüpheliler patika yoldaki setten geçmek isterken otomobil askıda kaldı. Yakalanacağını anlayan F.T., polis ekiplerinin aracını hedef alarak ateş açtı.





Bu esnada araçta bulunan Y.B. ve diğer şahıs ormanlık alana kaçtı. Polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi açmasına aldırış etmeyen F.T., karşılık vermeye devam etti. Ekiplerin uyarı ateşi sonrası sol bağından yaraladığı şahıs suç aleti tabanca ile kaçmaya başladı. Diğer şüphelilerden Y.B. ise etkisiz hale getirildi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan ekipler, kaçan F.T. ve henüz kimliği belirlenemeyen şahsı yakalamak için çalışma başlattı.





Suç aletiyle çalılıklara saklandı



Polis ekipleri kendilerine ateş açarak kaçan şüpheli F.T. (27)'yi çevrede yaptıkları güvenlik kamera incelemesinin ardından kaçış güzergahı üzerindeki çalılıklara saklandığı yerde suç aleti tabancayla yakaladı. Şahısların kaçtığı otomobilde yapılan aramalarda bir adet pompalı tüfek, 2 adet ruhsatsız tabanca, bıçak ve çok sayıda fişek ele geçirdi. Şüpheli F.T.'nin kasten adam öldürmeye teşebbüs, silahlı tehdit ve ateşli silah bulundurma, ateşli silahlar, mermiler, bıçaklar ve sırf saldırı veya savunma hedefiyle yapılmış olan aletlerin Türkiye'ye sokulması, üretilmesi, satın alınması, satılması, taşınması veya bulundurulması suçlarından aranmasının olduğu ve yakalanmak istemediği için ateş açarak kaçtığı öğrenildi. Polis ekiplerinin ateş ederek etkisiz hale getirdiği şüpheli olay yerine istenen ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılırken, diğer şüpheli Y.B. gözaltına alınarak emniyete götürüldü.





Kimliği sonradan tespit edilen ve kaçan üçüncü şüphelinin yakalanması için polis ekiplerinin çalışmaları devam ederken, yakalanan şahsın ve firar eden kişinin kaçma anı ve kaçtıkları otomobilin askıda kaldığı anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.




Bu haber 677 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner tutuklandı
Asayiş

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner tutuklandı

Ankara'da, Çankaya Belediyesi'ne yönelik yürütülen, "suç örgütü kurma", "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında bulunduğu 30 şüpheliden 24'i, çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Habervitrini10961 Görüntüleme
Haluk Levent sağlık kontrolünden geçirildi, adliyeye sevk edildi
Asayiş

Haluk Levent sağlık kontrolünden geçirildi, adliyeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Haluk Levent, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde sağlık kontrolüne getirildi. Levent, daha sonrasında adliyeye sevk edildi.

Habervitrini12518 Görüntüleme
Haluk Levent'in şoförü itiraf etti! "Hesabımı para transferleri için kullandı"
Asayiş

Haluk Levent'in şoförü itiraf etti! "Hesabımı para transferleri için kullandı"

Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturmada ifade veren Haluk Levent'in şoförü İlker Çetin, Levent'in banka hesabı bulunmadığını, farklı kişilerden gelen paraların kendi hesabına yatırıldığını ve talimat doğrultusunda istenilen hesaplara aktardığını iddia etti. WhatsApp yazışmalarını delil olarak sakladığını söyleyen Çetin, Kıbrıs'taki kumarhaneye ilişkinse dikkat çeken beyanlarda bulundu.

Habervitrini13703 Görüntüleme
Milas'ta alevler turizm bölgesini kuşattı: 1120 kişi tahliye edildi!
Asayiş

Milas'ta alevler turizm bölgesini kuşattı: 1120 kişi tahliye edildi!

Muğla'nın Milas ilçesinde akşam saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak yerleşim yerlerini ve turistik tesisleri tehdit etmeye başladı. Muğla genelinde sadece bir günde çıkan 6 orman yangınından 5'i kontrol altına alınırken, Milas'taki alevler nedeniyle bir otel ile bir tatil sitesinde konaklayan bin 120 kişi acil olarak tahliye edildi.

Habervitrini11195 Görüntüleme