Gündem
  • 30.1.2022 13:10

Yakalanan DHKP-C bölge sorumlusu itirafçı oldu!.. Bütün isimleri verdi

DHKP-C'li terörist itirafçı oldu! Terör eylemi öncesi halay çektirdi..

Silahlı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik jandarma operasyonuyla yakalanan örgütün sözde İstanbul Anadolu bölge sorumlusu K.K itirafçı oldu. Dilek Doğan dosyasına bakan savcının iple boğulması, Taksim'de polis memurunun rehin alınması ve Kartal'da görevli hakimin öldürülmesi gibi talimatlar verildiğini itiraf eden DHKP-C'li terörist çarpıcı bilgiler verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada jandarma görevlilerince ifadesi alınan örgütün sözde İstanbul Anadolu bölge sorumlusu K.K, 45 sayfalık beyanında önemli bir konumda bulunduğu örgütle ilgili tüm bildiklerini anlattı.

Üniversiteden siyasi olaylara katılmaktan gözaltına alındığı için atıldığını ve hakkında açılmış birçok dosya bulunduğunu belirten K.K, "Terör örgütüne neden ve nerede girdiği" sorusuna karşılık, "yaşadıkları bazı olaylar sonrasında arayış içine girdiği, bir yıl dünyadaki devrimci hareketleri araştırdığı ve Türkiye'de en çok DHKP-C'nin eylemlerini gördüğü" beyanında bulundu.

ÖRGÜTE NASIL GİRDİĞİNİ ANLATTI

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik eylemi YouTube'da izleyerek örgüte sempati duymaya başladığını anlatan K.K, örgüte ait "Yürüyüş" dergisi satış standında DHKP-C ile ilk bağlantısını kurduğunu, Okmeydanı Gençlik Derneğine sık sık gidip geldiğini ve bu şekilde devrimciliğe başladığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 30.1.2022 13:47

İLGİLİ HABERLER