Gündem
  • 16.10.2008 16:30

YAKIN DOSTUNDAN ORG. BAŞBUĞ YORUMU

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) `Tarih ve Atatürkçülük' konularında ders veren emekli Tuğgeneral Hamit Tekkanat, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u yakından tanıdığını, çok kibar ve beyefendi bir kişiliğe sahip olduğunu belirtirken, "O bir kez konuşmadan önce elli kez düşünür. Bence, az bile konuştu. İlker Başbuğ gibi sabırlı bir insan bile çileden çıktıysa, söylenecek çok söz var demektir" dedi.

PAÜ öğretim görevlisi emekli Tuğgeneral Hamit Tekkanat, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sert konuşmasını yorumladı. PAÜ'de `Tarih ve Atatürkçülük' konularında ders veren Tekkanat, Orgeneral Başbuğ'u yakından tanıdığını, çok kibar ve beyefendi bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu kadar sakin, bu kadar ince düşünen bir insan bile zehir zemberek konuşuyorsa, demek ki dayanacak hal kalmadı. Askerin moralini bozdular. Neredeyse, askerin PKK ile işbirliği yaptığını iddia edecek noktaya geldiler. Terör yandaşları psikolojik savaşta ordumuzdan malesef daha iyi durumda. Medyaları bile var. Orduyu son dönemlerde çok fazla karalamaya başladılar. İftiralarla askerin moralini de halkın moralini de bozuyorlar."

`İÇİŞLERİ BAKANI NİYE KONUŞMUYOR'

Tekkanat, "Bizim ordumuzun en zayıf olduğu alan psikolojik savaştır. Törer örgütü değil ama terör örgütünün yandaşları psikolojik savaşta daha etkin durumdalar. TSK'nın Aktütün baskını öncesi bilerek önlem almadığını iddia edenler, bilerek şehit verildiği iddialarını ortaya atanlara İlker Paşa'nın verdiği yanıt az bile. Bir komutan için en zor iş, şehit askerin ailesine haber vermektir. Hiçkimse askerin şehit edilmesine göz yummaz. Aktütün Karakolu, jandarma karakoludur ve İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Durmadan asker yıpratılmaya çalışılıyor ama nedense bu ülkenin İçişleri Bakanı hiç konuşmuyor."

`BARZANİ'Yİ TANIRIM, ONU VURMAK ÇÖZÜM DEĞİL'

Denizli 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı görevinden 2004 yılında emekli olan Hamit Tekkanat, 1995- 1996 yılları arasında Irak'ta görev yaptığını, Barzani'yi de iyi tanıdığını vurguladı. Tekkanat, "Her şehit olayı ve karakol baskınından sonra `Irak'ı vuralım' sözleri yükseliyor. Barzani'yi ve Kuzey Irak'ı vurmak terörü bitirmez, sadece terörün ayaklarından birini kırarsınız. Önemli olan içerideki terörün desteğini kesebilmek. Terör faturasını Barzani'ye kesmek işin kolayına kaçmak olur. Biz önce Türkiye içinden teröre lojistik, maddi katkıda bulunanların önünü keselim. Sorunun büyük sorunu bizim içimizde" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:20

İLGİLİ HABERLER