Gündem
  • 31.3.2012 00:05

Yakut: Millet ve devletin barışması için önemli bir adım

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifi ile ilgili, ''Milletin beklediği, devletle milletin barıştırılması anlamında çok önemli bir adımdı. Milletin kendi değerlerini öğrenmesi, yaşaması anlamında önemli bir yasaydı'' dedi.
      Yakut, bir gazetecinin, ''Zor bir maraton oldu. Bir taraftan koltuk değnekleriyle, bir taraftan da Genel Kurul'un havası ve sağlık durumunuz. Zorlandınız değil mi-'' sorusuna, ''Millet için yapıldı. Bizim sağlık durumumuz veya diğer olumsuz şartlar hiç önemli değil. Gerçekten zorlu bir maratondu'' karşılığını verdi.
     Maratonu asıl zorlaştıranın komisyon sırasındaki görüşmeler olduğunu belirten Yakut, Genel Kurul'da tüm siyasi partilerin katkı sağladığını söyledi. Yakut, ''Zorlu oldu, fakat milletin beklediği, devletle milletin barıştırılması anlamında çok önemli bir adımdı. Milletin kendi değerlerini öğrenmesi, yaşaması anlamında önemli bir yasaydı. Hayırlı, uğurlu olsun'' diye konuştu.
     Yakut, ''Ayağınızla ilgili bir sorun yaşadınız mı-'' sorusuna da, ''Türk insanı için bu, değecek bir hadiseydi'' yanıtını verdi. 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER