Gündem
  • 23.11.2019 08:00

Yalancı Kemalist’in kızı Adnan Oktar'cı çıktı!

Son olarak "Erdoğan CHP'li bir isimle CHP Genel Başkanlığı için görüştü" yalanını ortaya atan 'yalan duayeni' Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın Adnan Oktar suç örgütüyle alacak-verecek ilişkisine karıştığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya attığı “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Kasım günü CHP’li bir isimle görüşerek bu ismi CHP Genel Başkanı olarak görmek istediği” iddiasını ortaya atan ve bu iddiası açıkça yalanlanan Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın Adnan Oktar Suç Örgütü ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. 80’li yıllardan itibaren yönettiği Günaydın, Sabah, Gözce ve Sözcü gibi gazetelerde yayınladığı yalan ve asparagas haberlerle tanınan ve Kemalist kimliğiyle bilinen yazar Rahmi Turan’ın kızı Pınar Turan’ın Adnan Oktar grubuyla yakın ilişki içinde olduğu ve baba Turan’ın da bu grupla maddi ilişki içine girmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Adnancı isim açıklamıştı!

Adnan Oktar’a en yakın isimlerden biri olan Tülay Kumaşçı, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında “Şu an kariyer sahibi olan ve halk tarafından sevilen birçok kişi uzun yıllar Adnan Oktar'ın yanında yetişmiş insanlar' arasında Pınar Turan’ın da ismini sayarken gazeteci Fuat Kozluklu ise twitter paylaşımında Rahmi Turan’ın Adnan Oktar aleyhindeki haberleri nasıl engellediğini şu twitiyle açıklamıştı:

“Buharlaşan yüz binlerce doları böyle kurtardı!”

''O, medya tarihine 'masa başında uydurulup gerçekmiş gibi yayımlanan yalan haberin önde gelen atası' olarak geçti. Yastık altı döviz ve altın biriktirmesiyle de tanınırdı. Birgün yüz binlerce doları buharlaşır. Durumu yönettiği gazetenin kurmaylarına aktarır. Polise başvuracağı sırada dövizlerini, Adnan Oktar'ın 'müridleri' arasında yer alan kızının götürdüğünü öğrenir. Asparagas üstadı Yayın Yönetmeni, Adnan Oktar aleyhinde yayın kararı alır. Ve, uzun pazarlıklar sonucu dövizleri ve kızını kurtarınca Oktar'ın iğrençliklerini yayımlamaktan vazgeçer.''

Ece Koç isimli Adnan Oktar müridi ise kendisini örgütle Pınar Turan'ın tanıştırdığını anlatarak, "Örgütten 1990'ların başında ayrıldığını bildiğim Pınar Turan isimli arkadaşım 'Adnan Hocacılar' olarak bilinen grup ile tanışmış ve beni de tanıştırmak istedi. " ifadesini verdi.

"Sakallı bebek" palavrasını da o 'duayen' yayınladı!

Diğer yandan, Rahmi Turan Türk medyasının en büyük asparagas haberlerinden, "Sakallı Bebek" manşetinin de mimarı olarak biliniyor.

1987 yılında TAN gazetesi manşetinden, Cerrahpaşa Hastanesi'nde sakallı bir bebeğin doğduğunu, ve bebeğin konuşmaya başlayarak "Bayram'ın 2. gününde kıyamet kopacak" dediğini okuyucularına aktarmıştı.

Bu haber günlerce gündemde kalmış ancak ne sakallı bebek ortaya çıkmış ne de kıyamet kopmuştu!

 yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 23.11.2019 01:37

İLGİLİ HABERLER