Gündem
  • 6.3.2020 16:38

Yalova Belediyesi AK Parti'ye geçti.. İşte o isim

CHP'li başkan yolsuzluktan görevden uzaklaştırıldı başkanlık koltuğu AK Partiliye kaldı..Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yerine Mustafa Tutuk seçildi

Gelen son dakika bilgisine göre; Yalova Belediyesi'nde yürütülen 'zimmet' soruşturması kapsamında, görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Yalova Belediye Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından yapılan seçimle üçüncü turda 17 oy alıp salt çoğunluğa ulaşan AK Partili meclis üyesi Mustafa Tutuk Yalova’nın geçici Belediye Başkanı seçildi... İşte son dakika haberinin tüm ayrıntıları

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Vefa Salman'ın yerine Belediye Başkan Vekilliği'ne meclis üyesi Mustafa Tutuk seçildi



Cumhur ittifakı ve AK Parti Yalova Belediyesi meclis üyesi Mustafa Tutuk

Cumhur ittifakı ve AK Parti Yalova Belediyesi meclis üyesi Mustafa Tutuk, 17 oy ile Yalova Belediye Başkan Vekili olarak seçildi. CHP Yalova Belediyesi Meclis üyesi Yavuz Bingöl ise 13 oy aldı.İçişleri Bakanlığın tarafından görevden alınan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yerine Belediye Başkan Vekilliği'ne meclis üyesi Mustafa Tutuk seçildi.

MUSTAFA TUTUK 17 OY, YAVUZ BİNGÖL 13 OY ALDI

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından soruşturma başlatılan, tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'le İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yerine yeni başkan seçimi yapıldı.

Cumhur İttifakı ve AK Parti Yalova Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Tutuk, 17 oy ile Yalova Belediye Başkan Vekili olarak seçildi. CHP Yalova Belediyesi Meclis üyesi Yavuz Bingöl ise 13 oy aldı.

TUTUK: UMARIM Kİ SUÇ YOKTUR. BAHSE KONU ARKADAŞLAR DA BİR AN EVVEL AKLANIRLAR

Vefa Salman'ın yerine Yalova Belediye Başkan Vekilliği seçilen Mustafa Tutuk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Vefa Salman ve tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in, "Umarım ki suç yoktur. Bahse konu arkadaşlar da bir an evvel aklanırlar" dedi.
Mustafa Tutuk şunları söyledi:

"Yaşanan süreci hepiniz biliyorsunuz. İdari yargının yürüttüğü bu soruşturma bizler açısından da üzüntü verici durumdur. Suçun varlığı yokluğu hukuk konusudur. Umarım ki suç yoktur. Bahse konu arkadaşlar da bir an evvel aklanırlar.Başkalarının yokluğunun, zor günlerinin bizleri sevindirmeyeceği beni ve arkadaşlarımı tanıyanlar bilirler. Sizlerin teveccühü sonucu belediye başkan vekilliği, her ne kadar tarafıma verilmiş olsa da, çalışarak, üreterek hep birlikte parti gözetmeden tüm Meclis üyelerimiz ile birlikte süreci yönetmeye çalışmamız ve Yalova'mıza hizmet etmemiz gerektiği kanaatindeyim."

VEFA SALMAN'IN "İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK VE ZİMMET" SUÇUNU İŞLEDİĞİ İFADE EDİLİYOR

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı; Yalova Belediyesi'nin kasasından 22 milyon lira kaçırılarak yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve tutuklu bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı da; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında "ihaleye fesat karıştırmak ve zimmet" suçlarından soruşturma başlatmıştı.

Vefa SALMAN

YALOVA BELEDİYESİ'NDEN ŞU ANA KADAR 11 MİLYON 428 BİN 433 TL KAÇIRILMIŞ

İçişleri Bakanlığı'nın üç müfettişinin hazırladığı raporda; Yalova Belediyesi'nin gelirlerinin büyük çoğunluğunun usulsüz bir şekilde belediyenin vergi, resim ve harçlarının toplandığı bir hesaba aktarıldığına dikkat çekildi. Raporda; 26 Şubat 2020 tarihi itibariyle bu hesaptan belediyeyle hiçbir alacak ilişkisi olmayan kişilere 11 milyon 428 bin 433 TL aktarım yapıldığının tespit edildiğine dikkat çekildi.

Söz konusu hesabın yaklaşık 2,5 yıldır muvazaalı şekilde kullanıldığı, bu işlemlerde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın sorumluluğunun olduğu bildirildi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 17 KİŞİ TUTUKLANDI

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında; Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Halit Güleç'in sekreteri Bahar Taşkömür, Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Elgin, Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ve müteahhit Bekir Bilgi, ihale alan özel şirketin muhasebecisi Orhan Gedik; Taner Tan, Hakan Çelik ve Emrah Gök; Yalova Belediyesi'den 4 milyon 375 bin 753 lira usulsüz ödeme aldıkları tespit edilen Taner Tan, Hakan Çelik, Emrah Gök, Engin Özcan, Beytullah Baltacı, Sinem Çakalaşma Deniz, Kartal Özgür Barutçu, Cem Dindar, Taner Tan, Hakan Çelik ve Emrah Gök tutuklanmıştı.
Soruşturma kapsamında beş kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 


 

Güncellenme Tarihi : 6.3.2020 16:45

İLGİLİ HABERLER