Spor
  • 21.9.2013 23:06

Yanal Sow için ne dedi?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor'u 4-0 yendikleri maça ilişkin, "Taraftarıyla, 24 futbolcusuyla yine sahada yüreğini koyup, aklını kullanarak oynayan bir Fenerbahçe oldu ve kazandık" dedi. Yanal, Sow ve Cristian'ın performanslarıyla ilgili soruya ise "Biz oyuncularımızın ismiyle değil onların ürettiği performansla ilgileniyoruz" cevabını verdi.

Elazığspor'un teknik direktörü Johan Trond Sollied ise sarı-lacivertlilerin hak ettiği bir galibiyet aldığını söyledi.

Yanal'dan futbolculara ve taraftara teşekkür

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yanal, futbolculara ve taraftarlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"24 oyuncumuz var. Hepsinin de ortaya koyacağı performansla hep birlikte kazanmaya devam etmek istiyoruz. Sahada kaldığımız her dakika mücadelemizi daha üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bugün zaman zaman iyi oynadık. Oyuncuların maç kazanmayla ilgili ortaya koydukları tavır güzeldi. Sezon sonuna kadar bütün oyuncularımızın bu performansı devam edecek. Biz de istediğimiz sonuçları alıp hedeflerimize ulaşacağız."

Oyunu biraz daha kontrol etmeleri gerektiğini ifade eden Yanal, "İkinci bölgede biraz daha sert savunmayı yapmalıyız ve hızlı çıkışlarla önde daha kalabalık oynamamız gerekiyor. Bunlar biraz oyuncu seçimleri, biraz oyunun gidişiyle de ilgili. Takım bu oyunu daha da iyi oynamalı. Taraftarımız da biz de bu oyunu istiyoruz. Bunu yerleştirmeye de gayret ediyoruz" diye konuştu.

Sow ve Cristian soruldu

Sow ve Cristian'ın performanslarıyla ilgili soruya Yanal, "Biz oyuncularımızın ismiyle değil onların ürettiği performansla ilgileniyoruz. Bütün oyuncularımız çok değerli. Cristian da değerli bir oyuncu. Her oyuncunun performansı araştırılan, geliştirilen, değerlendirilen olmalıdır. Memnunuz, herkes üzerine düşeni yaptı. Daha da iyi olacaktır. Bu seçimlerimiz, takımlara ve bizim gidişatımıza göre belirlenecek. İsimlere değil, oyuncularımızın performansına bakıyoruz" şeklinde cevap verdi.

"Yarınki Beşiktaş-Galatasaray derbisini rahat rahat izleyeceksiniz diyebilir miyiz?" sorusu üzerine Yanal, "Rakiplerimizle ilgili herhangi bir düşünce içinde değiliz. Kendi işimize odaklandık. Yarın bizi fazlasıyla ilgilendirmiyor. Kendi yapacaklarımıza odaklandık. Elbette ben de maçı izleyeceğim. Sonuç bizi çok fazla bağlamayacak" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin bu sezon ligde deplasmanda zorlandığı ifade edilerek, gelecek haftaki Gençlerbirliği maçıyla ilgili düşüncesi sorulan Yanal, şöyle konuştu:

"Biz rakiplerimize saygı duyuyoruz. Güçlerini de biliyoruz. Bugün karşımızda diri, koşan, futbol oynamaya çalışan bir ekip vardı. Her zaman her türlü skor gelmeyebiliyor. Her yerde Fenerbahçe gibi oynamalıyız. Her yerde bugünkü mücadelenin en yükseğini oynamalıyız. Her yerde aynı futbolu oynayabilecek güçte bir takımız. Yapacağımıza da inanıyorum."

Bu arada, teknik direktör Ersun Yanal takımına iki gün izin verdi.

Sollied: "Fenerbahçe Hak Etti"

Elazığspor'un teknik direktörü Johan Trond Sollied ise sarı-lacivertlilerin hak ettiği bir galibiyet aldığını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Sollied, Fenerbahçe'nin duran toplarda çok etkili olduğunu bildiklerini ancak buna karşın ilk golü duran bir pozisyonda gol yediklerini hatırlattı. Sollied, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe, ilk pozisyonda kornerden golü buldu. İlk yarı bizim için kötü geçti. Fenerbahçe 2. golden sonra oyuna hükmetti. Bizim bölgeler arasında bağlantılarımız koptu. Bazı oyuncularımda gerginlik de vardı. İkinci yarı daha iyi başladık ama pozisyonları değerlendiremedik. Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı."

Elazığsporlu futbolcular Noyan Öz ile Onur Ayık ise farklı kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getirdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER