Gündem
  • 29.5.2006 18:03

YANAN HAVALİMANINDAKİ HAZİNENİN DURUMU ORTAYA ÇIKTI

ALPAY YALÇINKAYA
İSTANBUL - Atatürk Havalimanı'nın yanan kargo bölümünün görüntüleri, dehşetin boyutunu gözler önüne serdi.
Geçtiğimiz hafta meydana gelen yangının ardından, radyasyon sızıntısı iddiaları üzerine tüm gözlerin üzerine çevrildiği Atatürk Havalimanı kargo bölümünde yetkililerin incelemeleri sürüyor. Yangın dehşetinin yaşandığı alana, bugün basın mensuplarının girişine izin verildi. Kargo bölümündeki eriyen gümüşler, yanmış kasalar ve karidesler dikkat çekti. Adeta bir demir yığınını andıran bölgede inceleme yapan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Güven Sazak, "Bölgedeki incelemeler devam ediyor. Gümüşler erimişti. 2 ton altın çıkarıldı. Altınlarda hasar yok. Bunun dışındaki diğer malzemelerde de hasar yok. Gümüşleri ayırdık. Radyasyon konusunda herhangi bir bulguya rastlanmadı. Buradaki incelemeler devam ediyor" dedi.
Sazak, radyasyon sızıntısı iddiası üzerine sarı çember içerisine alınarak üzerine beton dökülen bölgedeki çalışmaların sürdüğünü ve herhangi bir sızıntıya rastlanmadığının da altını çizdi.
Sistem Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barlın da, yanan kargo bölümünü basın mensuplarıyla beraber gezdi. Barlın, "Bizim kasalarımız sapasağlam duruyor. Kasaların içindeki emanetlerde de herhangi bir hasar yok" diye konuştu. Yetkililerin kargo bölümündeki incelemeleri sürüyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER