Sağlık
  • 4.7.2009 03:34

'YANDI PENİS' KAVGASI!..

ABD ve Türkiye'de fotoğraf stüdyoları bulunan işadamı M.Y. (50), iddiasına göre Ocak 2002'de idrar problemi yaşadığı için Prof. Dr. Atıf Aktaş'a başvurdu. Aktaş da "idrar yolunda tıkanma" tanısı koydu, çözüm yolu olarak "spiral tel" takılmasını sundu. Yine M.Y.'nin iddiasına göre Prof. Aktaş ve ekibi, ameliyatı gerçekleştirdi. Ancak 40 derece sıcaklıkta olması gereken metal stend, 70 derecede takıldı. Operasyonun ardından şiddetli ağrılar çeken M.Y.'nin idrar kesesi ve midesinde yanmaya bağlı küçülmeler gelişti.

Hala bir çare bulamadı


Tedavisinde kullandığı antibiyotikler de yan etki yaparak tırnaklarıyla saçlarının dökülmesine neden oldu. Böbrek ve kalınbağırsak problemleri yaşayan işadamı, tüm bunların sonucunda depresyona girdi. Halen idrar sorunu devam eden ve bu nedenle karnından takılan sonda ve hortumla yaşamını sürdüren M.Y., tam 7 yıl boyunca farklı ülkelerde derdine derman aradı. Fakat ne yazık ki bir çare bulamadı. Sonunda şirketinin kapısına kilit vurup soluğu mahkemede aldı! ABD'de yaşayan M.Y., avukatları aracılığıyla Prof. Dr. Atıf Aktaş ile görevli olduğu hastaneye 75 bin dolarlık tazminat davası açtı. Dilekçesinde cinsel, sosyal ve iş hayatının sona erdiğini savunan M.Y. "Ölümden kıl payı döndüm. Hayatımla oynayan Prof. Dr. Atıf Aktaş'dan şikayetçiyim" dedi.

Hemşireleri suçladı


Prof. Aktaş ise, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya gönderdiği cevabında davanın zaman aşımından red edilmesi gerektiğini belirterek, "Hiç hatam yoktur. Söz konusu stendin bulunması gereken sıcaklığı kontrol etmek hemşirelerin görevi" dedi.

UZMANLAR: BU ETKİ OLMAZ


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Hamdi Özkara: İdrar yolu tıkanıklığında bütün tedaviler neticesinde tıkanma devam ediyorsa spiral tel adı altında bir stend takılır. Bu stend takıldıktan sonra saç dökülmesi, tırnak dökülmesi ve benzeri olaylar meydana gelmez. Hangi sıcaklıkta takılırsa takılsın bu olaylar gerçekleşmez...

Amerikan Hastanesi Üroloji Dalı Başkanı Tarık Esen: Stendin takılmasından sonra tırnak ve saç dökülmesi yaşanmaz. Isı, lokal etki gösteren derecedir. Hiç böyle bir şey duymadım... 

(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:28

İLGİLİ HABERLER