Asayiş
  • 23.1.2015 13:21

Yangında Ölenlerin sayısı 3'e yükseldi

Suriye uyruklu 3 işçinin öldüğü ve elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının meydana geldiği atölyesinin sahibi 2 kişi ise gözaltına alındı.
Şıhcan Mahallesi’ndeki 4 katlı bir işhanının en üst katındaki Mehmet K. ve Davut A.'nın sahibi olduğu tekstil atölyesinde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangın merdiveni olmayan iş hanında Suriye uyruklu 7 işçinin çalıştığı atölyede çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevlerin atölyeyi, oluşan yoğun dumanın ise tüm binayı sardığı yangın ihbarıyla olay yerine itfaiye, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Bu sırada yoğun dumandan nefes almakta güçlük çeken 23 yaşındaki Husem Yusuf ile 19 yaşındaki Ahmet D. pencereden aşağı atladı. Ağır yaralanan 2 işçi ambulansla hastaneye götürülürken, atölyedeki diğer Suriyeli işçiler Kasım Halebi, Delil Mahmut, Ali K. ve Mahmut S. itfaiye aracının merdiveniyle indirilerek ambulanslarla Dr. Ersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
3 İŞÇİ ÖLDÜ
İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü atölyede yaptığı inceleme sırasında üzerinde kimlik bulunmayan ve Suriyeli olduğu bildirilen bir işçinin cesedine ulaştı. Hastanede tedaviye alınan işçilerden Husem Yusuf dün gece, Ahmet D. ise sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ölen işçilerin cesetleri Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, tedavisi süren 4 işçinin sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.
İŞYERLERİ AÇILMADI, POLİS SAATLERCE İNCELEME YAPTI
3 kişinin yaşamını yitirdiği yangının ardından bu sabah iş hanına gelenlerin içeri girmesine izin verilmedi. Kimsenin alınmadığı işyerine gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri saatlerce atölyede inceleme yaptı. İşhanı esnafları ve çalışanları, polislerin yaklaşık 3 saat süren incelemesinin ardından içeri girebildi. Polis ekiplerinin uzun süren incelemesinde, yangının çıkış sebebine ilişkin tüm detayların araştırıldığı bildirildi.
ATÖLYE SAHİPLERİ GÖZALTINA ALINDI
İçeride bulunan ve tamamı Suriye uyruklu olan 3 işçinin öldüğü, 4'ünün ise zehirlendiği yangının ardından tekstil atölyesinin sahipleri Mehmet K. ve Davut A. polis tarafından gözaltına alındı. Atölye sahiplerinin ifadelerinin alındığı öğrenilirken, elektrik kontağından olduğu tahmin edilen yangının çıkış sebebine ilişkin araştırma devam ediyor.

Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP- (DHA)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:41

İLGİLİ HABERLER