Spor
  • 15.10.2008 03:15

YANLIŞ HOCA EKSİK KADRO!..

Geçen sezon Zico yönetiminde Avrupa'yı kasıp kavurmuş, Anderlecht, Inter, PSV, CSKA, Sevilla, Chelsea gibi devleri dize getirmişti... Ama bu sezon Gaziantep, Sivas, Kayseri, Porto'ya yenilerek büyük hayal kırıklığı yarattı... Ligde 12. Avrupa'da sonuncu durumda bulunan Fenerbahçe taraftarını kahretti... Biz de Sarı-Lacivertli camiada neler yaşandığını, takımın kötü gidişindeki nedenleri eski yöneticilere, futbol otoritelerine sorduk... Aldığımız yanıt ise açık ve netti... Yanlış hoca... Eksik kadro... İşte Efsane Başkan Ali Şen'in tespitleri: "Geliri giderinden fazla... Bütçesi üç büyüğün toplamından bir kat daha fazla. Yani Fenerbahçe sağlam temeller üzerinde... Ancak futbol kadrosu aynı farkı yaratmış değil. Öncelikle bir kalecinin yedeğinin oynayacağı yer sadece kaledir. İyi bir yedek, birinci kaleciyi formda tutar. Bundan dolayı Volkan'ın yedeği de en az onun kadar iyi olmalı. Roberto Carlos sahanın her yerinde oynayan bir solbek. Gollerin yarısı onun bölgesinden yeniyor. Orta sahadaki eksikler ortada...
Ya başarır ya gider
Aragones Avrupa şampiyonu bir antrenör ama Fenerbahçe'nin ne kadar büyük olduğunu galiba anlamamış. Aragones şunu çözemedi; bu takımın oyuncularına göre bir sistem üretmesi gerekirken, kafasına göre yapıyor. Son yıllarda gördüğüm en iyi santrafor Güiza. Her yere koşuyor. İnanılmaz mücadele ediyor. 89'da korner oluyor oradaki topun peşine gidiyor. Ya korner atacak oyuncu yok, ya da saha içinde, oyun içinde disiplin yok. Taraftar, camia galibiyet, zafer bekliyor. Aragones'in bu tecrübelerine karşılık bizim 'Şunu burada oynat, bunu burada oynat' dememiz ayıp oluyor. Böyle devam etmesi mümkün değil, ya oyunculara göre sistemi oturtur ya da biletini alıp, İspanya'ya gider."
Kalkavan: Zico&Marco kalmalıydı
Bir dönem Fenerbahçe'de Futbol Şube Sorumluluğu yapmış Şadan Kalkavan'a göre Fenerbahçe Yönetimi'nin en büyük hatası Zico ve Aurelio'yu göndermesi... Aziz Yıldırım'ın şahsi kaprisleri nedeniyle bu iki önemli ismin Fenerbahçe'den ayrıldığına dikkat çeken Kalkavan, "Zico, geçen sezon başarılı oldu. Avrupa'da bugüne kadarki en iyi sonuçları aldırdı. Türkiye'yi çok iyi tanıdı ve bu sezon daha da başarılı olma şansı vardı. Ancak Başkan sırf Zico'nun kardeşiyle kavgalı olduğu için Brezilyalı teknik adamla yolları ayırdı. Aurelio bu takımın akciğeriydi. Kaç yıldır Fenerbahçe'de oynuyor ve performansı ortadayken o da Başkan'ın Bayram Tutumlu ile inatlaşması yüzünden gitti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:23

İLGİLİ HABERLER