Asayiş
  • 26.2.2015 23:20

Yanmış kadın cinayetinde bir ceset daha

Akhisar’da 22 Şubat Pazar günü zeytinlik alanda yakılmış olarak bulunan kimliği belirsiz kadın cesediyle ilgili olarak, emniyetin sürdürdüğü soruşturmada neticesinde ilçede bir eve operasyon düzenlendi. Emniyet ekipleri, dün saat 17.30 sıralarında Hashoca Mahallesi’ndeki bir eve gerçekleştirdiği baskında 2’si kadın olmak üzere 3 kişiyi gözaltına aldı. Aynı aileden anne, kız ve oğlu olduğu iddia edilen şüpheliler, yanmış kadın cesedinin bulunduğu zeytinliklere götürüldü. Burada yapılan incelemelerin ardından şahısların yaşadığı eve geçildi. Olay yeri inceleme ekipleriyle birlikte şahısların evine gelen Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kapıda gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, kısaca doğru iz üzerinde gittiklerini ifade etti.
Yanan kadın cesedinin, DNA örneklerinin incelemeye gönderilmesi sonucu elde edilecek bilgi neticesinde, öldürülen şahıs ve zanlıların kimliklerinin açıklanacağı öğrenildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
22 Şubat günü Manisa’nın Akhisar ilçesindeki zeytinlik alanda bulunan bir barakada yanmış bir kadın cesedi bulundu. Cesette bıçak, darp veya kurşun izi tespit edilmedi. Manisa Emniyet Müdürlüğü ise cinayeti aydınlatmak için özel bir ekip kurdu. Kadın cesedinin ön otopsi raporuna göre, cesedin yaş aralığının 20 ile 49 yaş aralığında olduğu ve yüzde 90’ı yandığı için kimlik tespiti yapılamadığı öğrenildi. Ayrıntılı inceleme için alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
YANMIŞ KADIN CESEDİNİN OLDUĞU BÖLGEDE BİR CESET İDDİASI DAHA
Manisa’nın Akhisar ilçesinde yanmış olarak bulunan kadın cesedi soruşturması kapsamında polis, aynı bölgede öldürülmüş olabileceğinden şüphelenilen bir erkeğe ait cesedin bulunması için çalışma başlattı.
Manisa'nın Akhisar ilçesindeki zeytinlik alanda bir barakanın içinde bulunan yanmış kadın cesedin ardından aynı bölgede öldürülmüş olabileceğinden şüphelenilen ikinci bir ceset için çalışma başlatıldı. İhbara göre ölen kişinin erkek olduğu yine cesedin yakıldığı ve cesedin yakıldıktan sonra gömüldüğü iddia edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilk cesedin bulunduğu bölgede araştırma arama çalışması başlattı.
Olayla ilgili araştırmalar sırasında yanmış olarak bulunan kadın cesedinin İzmir Seferihisar'da kaybolan sağır ve dilsiz bir kadına ait olma olasılığının yüksek olduğu, kadının Akhisar'daki bir arkadaşını ziyarete geldikten sonra kaybolduğu, bu nedenle DNA sonucunun beklendiği öğrenildi.
BARIŞ GEZİCİ - ÖNDER AYDIN

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:54

İLGİLİ HABERLER