Gündem
  • 30.6.2008 12:31

YAPRAK DÖKÜMÜ NE ZAMAN BİTECEK?

Dizinin senaryo yazarlarından Ece Yörenç, hem bu soruya cevap verdi; hem de bilinmeyenleri anlattı

Yaprak Dökümü dizisinin senaristleri Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu, Habertürk’te Oylum Talu’nun sunduğu ’Burası Haftasonu’ programına konuk oldu.

Reşat Nuri Güntekin’in romanı olan Yaprak Dökümü’nü aynen almayarak günümüze uyarladıklarını anlatan Ece Yörenç, dizinin önümüzdeki sezon sonunda biteceğini belirtti.

Yörenç, dizinin başarılı olmasını ise şöyle değerlendirdi: "Yaprak Dökümü o kadar malzemesi çok bir iş ki, çok detaylı ve zengin bir hikaye. Bir aileyi anlatan bir hikaye. Bugün dizi izleyicisini yakından çekecek, ilk şeyde vuracak bir hikayeydi bizim için. Bunu hissettik ve bunu yapmak istedik. Fakat hiç yapılmamış bir şey yapalım dedik ve günümüze uyarladık."



Ece Yörenç, dizileri bir ticarethane gibi düşünmediklerini vurgulayarak, "Hep birlikte ortak bir iş yapıyoruz. Takım oyunu bu ve o takımın bütün oyuncuları başarılı olduğunda iş başarılı oluyor" dedi.

YAPRAK DÖKÜMÜ’NÜN TUTACAĞINI BİLİYORDUK

Dizinin diğer senaristi Melek Gençoğlu, Yaprak Dökümü’nün tutacağını en başta bildiklerini ve bir tedirginlik yaşamadıklarını anlattı. Romanın Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz bir eseri olduğuna vurgu yapan Gençoğlu, "Ölümsüz bir eser. Onu da incitmemek, kırmamak, layık olabilmek adına bir tedirginlik vardı. Saygısızlık etmek istemedik, onun için çok uğraştık, çok çalıştık" şeklinde konuştu.

TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER