Gündem
  • 31.5.2013 19:44

Yaralı polisler hastanede linçten zor kurtuldu

Taksim Meydanı’nda çıkan olaylarda yaralanan polisler, Taksim İl Yardım Hastanesi’ne getirildi. Bu sırada hastane bahçesinde bekleyen yaralılar ve yakınları, polis aracına doğru yönelerek tepki gösterdi.

Taksim ve çevresinde süren eylem ve polis müdahalesinde yaralananların çoğu Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne getirildi. Ancak çıkan olaylarda yaralanarak hastaneye getirilen polislere, hastane bahçesinde bekleyen yaralı ve yaralı yakınları tepki gösterdi. Vatandaşların polis aracına saldırmak istemesi üzerine polis aracı hastane önünden hızla ayrıldı.

Biber gazı yiyen hamile kadının zor anları
Taksim’de çıkan olaylar sırasında polisin sıktığı biber gazından etkilenen hamile bir kadın zor anlar yaşadı. Biber gazından etkilenen kadına yardım eden itfaiye ekipleri, kadına gaz maskesi takarak, araçlarıyla hastaneye götürdü.

Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için eylem yapan göstericilere polis yeniden müdahale etti. Taksim Meydanı’nda süren müdahaleler sırasında vatandaşlar zor anlar yaşadı. Olayların ortasında kalan hamile bir kadın da zor anlar yaşarken, olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri kadına yardım etti. İlk olarak hamile kadını bir restorana götüren ekipler, daha sonra getirdikleri gaz maskesini kadına takarak, araçlarına bindirip hastaneye götürdüler.

Gözaltına alınanlar adliyede
Taksim’de çıkan olayların ardından gözaltına alınan 8’i kadın 63 kişi, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Taksim’deki olayların ardından gözaltına alınan 63 kişi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Aralarında 8 kadının da bulunduğu 63 kişi önce Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne, ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete geri götürüldü.

Polise saldıran turiste gözaltı
Taksim’de çıkan olayların ardından polise taş ile saldırdığı iddia edilen bir turist ve çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

Taksim’de sabahın erken saatlerinde başlayan müdahaleler gün boyu aralıklarla sürdü. Taksim’in pek çok noktasına yayılan olayların ardından polis göstericilerden bazılarını gözaltına aldı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri, kendilerine taş fırlattığını ifade ettikleri bir turistti de gözaltına aldı. İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER