Gündem
  • 30.4.2013 19:04

Yargıda süpriz değişiklikler!..

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesince, 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri yayımlandı. Kararnamelerle bin 923 adli, 148 idari hakim ve savcının görev yerleri değişti.
     
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca yayımlanan 2013 yılı adli yargı ana kararnamesine göre, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Ankara Hakimi Tayyar Köksal Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, İstanbul Hakimi Hasan Hüseyin Özefe İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.
     
HSYK yaz kararnamesini internet sitesinden duyurdu. Kurum atamaları normal beklenen zamandan 6 gün önce yaptı. Gerekçe olarak da yargı mensuplarının çocuklarının öğrenim durumu gösterildi.

HSYK, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kararname çalışmaları sırasında, bu yıl ilk defa atama başvurularının gelmesinin ardından Yönetmelik ve Prensip Kararlarında öngörülen süreler nedeniyle kararname kapsamına girenler kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla bilgilendirilmiş, ardından kararname çalışmaları ve görüşmeleri belli bir aşamaya geldikten sonra, sürecin daha öngörülebilir olmasını sağlamak, meslektaşlarımızın taleplerini ve mazeretlerini karşılamak amacıyla kararname kapsamına girenler ile talepte bulunup da kararname kapsamına dahil edilemeyenlere durumları bildirilmiş ve varsa bu hususa ilişkin ek talepleri istenmiş, bu talepler ayrıca Dairemiz tarafından değerlendirilmiştir.”

Kararname sonrası adli yargıda boş kalan kadrolara 3 Mayıs 2013 tarihinde, idari yargıda boş kalan kadrolara ise Temmuz ayında çekilecek kur’a kararnameleri ile atamalar yapılacak.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, tebligat yapılmasını beklemeksizin 10 Mayıs 2013 tarihine kadar dilekçelerini HSYK’ya sunmaları gerekiyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan değişikliklerden bazıları şunlar: Ankara İstinaf Başsavcısı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER