Yargıtay FETÖ'cü Hidayet Karaca'ya verilen 18 yıl hapis cezasını onadı.

2 dk okuma
Yargıtay FETÖ'cü Hidayet Karaca'ya verilen 18 yıl hapis cezasını onadı.

Hızlı Özet

Yargıtay'dan 'Tahşiyecilere kumpas' davası ile ilgili karar






Yargıtay, "Tahşiyecilere kumpas" davasında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya FETÖ yöneticiliğinden verilen 18 yıl hapis cezasını onadı.



Yargıtay 16. Ceza Dairesi, FETÖ'nün "Tahşiyeciler grubuna" kumpas kurduğu gerekçesiyle açılan davada, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin 3 Kasım 2017'de sanıklar hakkında verdiği karara yönelik temyiz incelemesini bugün tamamladı.



Samanyolu'nda daha önce örgütün gerçekleştireceği olayları önceden dizilerde kurgulatan ve yaptırdığı yayınlarla algı ortamı yaratan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında 2017 yılında verilen 31 yıl hapis cezası sonrası bugün yeni bir karar geldi.



Yargıtay Karaca'ya Fetullahçı Terör Örgütü yöneticiliğinden 18 yıl  hapis cezasını onadı.



DİĞER CEZALARI ONANANLAR



Daire, suç tarihinde İstanbul'da görevli eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Tufan Ergüder, Erol Demirhan, Yurt Atayün, Ömer Köse, Ertan Erçıktı, Bayram Özbek ile diğer sanıklar Mustafa Kılıçaslan, Kazım Aksoy, Ekrem Çelik, Ahmet Öztürk, Ufuk Yıldırım, Yasin Koyuncu, Ali Cihan, Mustafa Altunbulak, Abdullah Seyit Ateşçi, Selçuk Ocaktan ve Aytekin Ağören'in silahlı terör örgütü üyeliğinden aldığı 12'şer yıl hapis cezasını da onadı.



HÜKÜMLERİ BOZULANLAR



"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hapis cezasına çarptırılan Adem Akpınar, Halit Akbulut, Hüseyin Nohut, Mehmet Ali Doğan, Talat Burak Karaltı, Tolga Güzeltaş, Yakup Ergün ile "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan ceza alan Çetin Öztürk, Recep Güleç, Mustafa Uyanık hakkındaki hükümler ise eksik araştırma gerekçesiyle bozuldu.

Ayrıca Daire, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından hapis cezasına mahkum edilen Erdem Kısa ve Rıfat Aslan hakkındaki hükümlerin bozulmasına karar verdi.



YENİ ARAŞTIRILMA İSTENDİ



Bozma gerekçesinde, örgütsel bağlantıları tespit edilmeyen, örgütün amaç ve talimatları doğrultusunda hareket ettiklerine dair yeterli delil bulunmayan sanıklar hakkında başkaca delil olup olmadığının araştırılması istendi.



Gerekçede, başka delil elde edilmediği takdirde resmi görev kapsamındaki faaliyetlerin suç olarak kabul edilmesinin mümkün olamayacağı dikkate alınarak, bu sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi gerektiği kaydedildi.



Daire, aralarında Karaca ile Atayün'ün de bulunduğu bazı sanıklara "resmi belgede sahtecilik" suçundan verilen hapis cezalarını bozdu.




Bu haber 763 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Handan Sonel'in ifadesi ortaya çıktı! "Vali baba derdi"
Asayiş

Handan Sonel'in ifadesi ortaya çıktı! "Vali baba derdi"

Gülistan Doku soruşturmasında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel'in ifadesi ortaya çıktı. Valilik konutunda bulunan mutfak çalışanının, Gülistan'ın kaybolduğu 5 Ocak 2020 tarihinde evdeki panik durumuna dair iddiaları Handan Sonel'e soruldu. "Mutfak çalışanı Vali baba derdi" sözleri ile iddiaları reddeden Sonel, tutuklu tanık Turan G.'ye cesedi kaybetmesi için para teklif ettiği iddialarını da kabul etmedi.

Habervitrini9307 Görüntüleme
Oğlu Gülistan'ı öldürdü, anne Handan Sonel cesedi 100 bin liraya yok ettirdi
Asayiş

Oğlu Gülistan'ı öldürdü, anne Handan Sonel cesedi 100 bin liraya yok ettirdi

Hükümlü tanık Turan Güler, Handan Sonel’in Gülistan Doku’nun cesedini alıp yok etmesi karşılığında kendisine 100 bin lira verdiğini ve oğlu Mustafa Türkay Sonel’in ise Doku’yu iki el ateş ederek öldürdüğünü öne sürdü.

Habervitrini12190 Görüntüleme
Gülistan Doku soruşturması.. Valiye makamında 300 bin lira verdim o da adımı caddeye verdi
Asayiş
#Erzurum#Tunceli Valiliği#Suç

Gülistan Doku soruşturması.. Valiye makamında 300 bin lira verdim o da adımı caddeye verdi

Gülistan Doku soruşturması kapsamında tutuklanan iş insanı Mehmet Aca’nın savcılık ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile kurduğu parasal ilişkiyi açıklayan Aca, valilik makamında elden teslim ettiği yüz binlerce lirayı ve caddelere adının nasıl verildiğini tek tek anlattı.

Habervitrini11294 Görüntüleme
8 köpek saldırdı! Çocuğa 150 dikiş atıldı
Asayiş

8 köpek saldırdı! Çocuğa 150 dikiş atıldı

Şanlıurfa'da başıboş 8 sokak köpeği küçük kıza saldırdı. Feci şekilde yaralanan çocuğa 150 dikiş atılırken, acılı aile köpeklerin toplatılması için belediyeye çağrı yaptı.

Habervitrini13141 Görüntüleme