Asayiş
  • 19.8.2009 14:48

YARGITAY'DAN İLGİNÇ TACİZ KARARI!..

SAMSUN’da 1’i erkek, 3’ü kız üniversite öğrencisinin kahvesine ilaç koyarak cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 62 yaşındaki İbrahim Öztaş yargılama sonunda 20 yıl, kendisine yardımcı olan üniversite 23 yaşındaki L.Ç. ise 10 yıl hapse mahkum oldu. Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, üç mağdurdan birinin ‘ağzına parmak sokulması’nı nitelikli cinsel saldırı değil, basit cinsel saldırı olarak değerlendirilmesi gerektiğine hükmederek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Samsun’da 2006 yılı Aralık ayında ortaya çıkan olayda, yanında kaldığı üniversite öğrencisi L.Ç.’nin arkadaşlarına kendisinin doğaüstü yetenekleri olduğunu söyleyen İbrahim Öztaş, değişik zamanlarda biri erkek toplam 4 üniversite öğrencisinin kahvelerine ilaç koyarak taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Öztaş, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalarda, “Kendileri masaj yapmamı istedi. Ben de yaptım. Sanırım yapılan masajları yanlış anlamışlar” diyerek suçsuz olduğunu iddia etti.

Öztaş’a yardım etmek suçundan tutuksuz yargılanan üniversite öğrencisi L.Ç. ise, arkadaşlarının başına gelen olaylardan habersiz olduğunu söyleyerek beraatini istedi.

Ancak duruşmalara katılan mağdurlardan G.Ç., ifadesinde Öztaş’ın kendisine masaj yaparken, kalça ve göğüslerini ellediğini, çok güzel olduklarını söylediğini, ancak içtiği kahveden sonra kendinden geçtiğini ileri sürdü. S.A. ise sanığın başına masaj yaparken parmaklarını ağzının içine sokarak dilini okşadığını belirtti. S.Ö. de ifadesinde sanığın masaj sırasında anal yoldan kendisini parmakla taciz ettiğini dile getirdi. 3 genç kız, arkadaşları L.Ç.’nin kendilerini Öztaş ile tanıştırdığını ve bütün bu olaylar olurken zaman zaman odaya girip çıktığını söyleyerek şikayetçi oldu. Erkek mağdur O.A .ise sanığın kendisine karşı bir eyleminin olmadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, geçen yıl Mart ayında yapılan son duruşmada, sanık İbrahim Öztaş’ın S.Ö.’ye karşı eyleminin anal yoldan vücuda organ (parmak) sokmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı olduğunu belirterek 8 yıl 9 ay, S.A.’ya karşı olan eylemini de parmağın ağza sokulmasını vücuda organ sokmak olarak değerlendirerek yine nitelikli cinsel saldırı suçundan 8 yıl 9 ay, G.Ç.’ye karşı olan eyleminin ise basit cinsel istismar olduğu belirterek 2.5 yıl olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezası verdi. Erkek öğrenci O.A.’ya karşı olan eyleminden ise beraat etti. Kendisine yardımcı olan L.Ç. ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ÜNİVERSİTELİ SANIĞIN AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Mahkemenin gerekçeli kararından sonra 10 yıla mahkum olan L.Ç.’nin avukatı Yakup Reşit Taşkan, İbrahim Öztaş’ın eyleminin kendi müvekkilini de bağladığını ileri sürerek, “Sanık, cinsel amaçlı ve şehvet hissiyle mağdurun ağzına parmağını sokup dilini okşamak suretiyle bir eylem gerçekleştirdiği kabul edilmiştir. Oysa bu tür cisimlerin vajina veya anal yolla olması halinde bu suç oluşur” diyerek Yargıtay’a itiraz etti.

YARGITAY İTİRAZI HAKLI GÖRDÜ
Yargıtay 5’nci Ceza Dairesi, her iki sanığın G.Ç. ile S.Ö.’ye karşı işledikleri suçun karşılığında aldıkları cezayı onarken, avukat Taşkan’ın itirazını haklı bularak S.A.’ya karşı işledikleri suçun nitelikli değil basit cinsel saldırı olduğunu belirtip, dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

Gelecek ay Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak olan duruşmada mahkeme kararında direnmezse her iki sanığın cezalarında azalma olacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER